Home > Cercle Brugge deelt tikje uit aan concurrenten na winst gisteravond

Cercle Brugge deelt tikje uit aan concurrenten na winst gisteravond

Geschreven op 28 februari 2021 om 13:01 door Mario De Wilde

Groen-zwart was met 4 op 6 zijn remontada goed ingezet. Een gelijkspel tegen Anderlecht en winst op het veld van Moeskroen gaf de nodige zuurstof aan de vereniging om de operatie redding te vervolledigen. Gisterenavond was Waasland-Beveren op bezoek in Jan Breydel voor een onvervalste kelderkraker. Winst voor Cercle betekende dat Beveren op vier punten werd gezet en Cercle zijn zestiende plaats kon consolideren.

Het was echter Waasland-Beveren dat in de eerste twintig minuten de match naar zich toetrok. Niet dat het veel gevaar opleverde voor de bezoekers met enkel een slap schotje tussen de palen dat Didillon simpel kon oprapen. Kantelpunt was dan misschien wel de gedwongen vervanging van Albanese van Beveren die plots ging liggen en niet meer verder kon. Dit was het startsein voor Cercle om naar voor te trekken. Vitinho veroverde de bal op zijn linkerkant en speelde door naar Lopez die plots een zee van ruimte kreeg. Vanop dertig meter trok hij een streep en liet Brent Gabriël geen schijn van kans. Luttele minuten later schoot Olivier Deman keihard naast en over en gaf zo Beveren nog een streepje hoop.

Het begin van de tweede helft werd voornamelijk gekenmerkt door de vechtlust van de bezoekers die het het middenveld van Cercle niet gemakkelijk maakten. Niettegenstaande kreeg de thuisploeg de beste kansen. Biancone besloot onbegrijpelijk over en Ugbo aarzelde een fractie van een seconde en besloot op de vuisten van de Beverse goalie.

Het was wachten op de ingekomen Denkey die plots het centrale duo van Beveren op het verkeerde been zetten en rustig naast Gabriël besloot en zo zijn tweede doelpunt in evenveel matchen maakte. Zijn tweede doelpunt werd in de slotfase door de VAR afgekeurd. Er was geen sprankelend voetbal te zien, maar Cercle deed wat het moest doen en won verdiend. Woensdag volgt er de bekermatch op Anderlecht en zondag 7 maart wordt er opnieuw gestreden voor de broodnodige drie punten op het veld van Genk. (Geert Demuynck)

Foto Cercle Brugge

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.