Home > Centrum Inclusieve Kinderopvang Brugge lanceert gloednieuwe website

Centrum Inclusieve Kinderopvang Brugge lanceert gloednieuwe website

Geschreven op 14 januari 2020 om 16:41 door Mario De Wilde

Het Centrum Inclusieve Kinderopvang (CIK) Brugge, dat werkt vanuit de Brugse welzijnsvereniging De Blauwe Lelie, zet zich in om élk kind, van 0 tot 12 jaar, een plaats te geven in de kinderopvanginitiatieven – ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte. Samen met de ouders, de opvanglocaties en sleutelspelers binnen het volledige hulpverleningslandschap, stapt het CIK in een traject om inclusieve kinderopvang mogelijk te maken. Dit gebeurt steeds vanuit respect voor het kind en zijn omgeving. Met de gloednieuwe website www.cikbrugge.be, die vandaag officieel gelanceerd wordt, kan het CIK Brugge zichzelf nog beter in de kijker plaatsen. Maar de website wil vooral een wegwijzer zijn voor ouders en kinderopvanginitiatieven die met vragen over inclusieve kinderopvang zitten.

De nieuwe website bevat alle mogelijke informatie over wat het CIK, in samenwerking met ondersteunende partners, voor ouders en hun kind met een extra zorgbehoefte kan betekenen. Je vindt er ook een vormingsaanbod en inspiratiebronnen over inclusie, en een overzicht van alle peutertuinen, kinderdagverblijven, buitenschoolse kinderopvangplaatsen en onthaalouders in de regio. De website bevat bovendien films met pakkende en boeiende getuigenissen van ouders, kinderen, vrijwilligers en kinderopvanginitiatieven, over de meerwaarde die het CIK voor hen betekent.

Wat doet het CIK Brugge precies?

“Inclusieve kinderopvang” betekent dat kinderen met en zonder een specifieke zorgbehoefte sámen worden opgevangen. Kinderen met een zorgbehoefte zijn kinderen die door medische en/of psychosociale problemen meer intensieve zorgen nodig hebben. Voor het CIK is iedereen welkom in de opvang. We gaan uit van de kracht van alle kinderen, en geven ze alle tijd en ruimte om open te bloeien en zich op eigen tempo te ontwikkelen. Een belangrijke doelstelling voor het CIK is dat ook ouders van een kind met een specifieke zorgvraag vlotter opvang vinden binnen een redelijke afstand van hun woon- en werkplaats. De inclusiecoach van het CIK Brugge is hierbij de brugfiguur tussen de ouders, de opvang en het hele hulpverlenerslandschap. Zij staat onder meer ook de kinderopvanginitiatieven bij die vragen hebben, of tips kunnen gebruiken over een goede inclusieaanpak. CIK Brugge biedt ondersteuning bij alle vragen over inclusieve werking in de zorgregio Brugge, Zedelgem, Oostkamp, Jabbeke, Beernem, Oedelem en Damme. In West-Vlaanderen zijn er ook in de regio’s Roeselare en Kortrijk Centra voor Inclusieve Kinderopvang.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.