Home > Centric en De Kringwinkel ’t rad in Oostkamp creëren samen jobs in eigen streek

Centric en De Kringwinkel ’t rad in Oostkamp creëren samen jobs in eigen streek

Geschreven op 22 maart 2019 om 11:04 door Mario De Wilde

Dankzij de inzameling van afgedankt materiaal – waaronder huisraad, kledij en meubelen – is De Kringwinkel ’t rad in Oostkamp er de voorbije jaren in geslaagd om 250 mensen uit de streek die minder kansen krijgen op de reguliere arbeidsmarkt alsnog aan een job te helpen. Ook de komende jaren wil De Kringwinkel deze mensen werkzekerheid bieden. In tijden waarin mensen elkaar meer en meer vinden op betalende tweedehandsfora is het voor De Kringwinkel echter een permanente uitdaging geworden om voldoende spullen in te zamelen. Daarom doet De Kringwinkel een oproep aan bedrijfsleiders om gedurende een week een inzamelpunt te installeren op hun bedrijfsparking. Zo kunnen werknemers hun afgedankte spullen en kledij kwijt op weg naar het werk, wordt hergebruik gestimuleerd wat het milieu ten goede komt en helpen werknemers andere werknemers die minder kansen krijgen op de reguliere arbeidsmarkt. IT-bedrijf Centric telt in België 215 medewerkers en was meteen bereid te pionieren in dit duurzame project. Gisteren werd de samenwerking tussen De Kringwinkel ’t rad en Centric gelanceerd. De start van de lente is immers het ideale moment voor een voorjaarsschoonmaak. Voor de werknemers van Centric die graag de handen uit de mouwen steken en vervolgens spullen willen doneren aan De Kringwinkel maakt het bedrijf met hoofdkantoor in de Oostkampse Siemenslaan graag plaats vrij op de bedrijfsparking.

Country Director Pieter Taghon: “Maatschappelijk bewustzijn en verantwoordelijkheid zijn voorwaarden om succesvol te ondernemen. Dat gaat van techniek en innovatie tot mens en milieu. Centric helpt De Kringwinkel maar wát graag bij dit duurzame initiatief. Als wij hiermee ontwikkelingskansen helpen creëren voor medemensen die het moeilijk hebben op de reguliere arbeidsmarkt, dan doen we dat met groot enthousiasme. Dat past perfect in ons #CentricDNA.” HR manager De Kringwinkel ’t rad Tine Vandecasteele: “Mensen zijn zich vaak nog onvoldoende bewust van het grote terugverdieneffect van een job in een maatwerkbedrijf. Iedere werknemer die wij dankzij de inzameling van afgedankte goederen tewerkstellen levert op jaarbasis een nettowinst van €12.228 aan de maatschappij op. Iemand die werkt, heeft immers geen werkloosheidsuitkering nodig. En op die manier worden ook hun maatschappelijk isolement en de spiraal van generatie-armoede doorbroken, wat eveneens een positief effect heeft op de fysieke en geestelijke gezondheid van de medewerkers. We zijn Centric dan ook enorm dankbaar voor hun inzet en roepen ook graag andere bedrijfsleiders op om hieraan mee te werken.”

Vanaf nu zullen de werknemers van Centric hun oude spullen en kledij kwijt kunnen in een inzamelpunt op hun bedrijfsparking. De Kringwinkel ’t rad is nog op zoek naar andere bedrijven in de regio die dit initiatief willen ondersteunen, geïnteresseerde bedrijven kunnen steeds contact opnemen met De Kringwinkel ’t rad.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.