Home > Carrière switch: Klaas Allossery uit Izegem volgt als zij-instromer lerarenopleiding aan Howest.

Carrière switch: Klaas Allossery uit Izegem volgt als zij-instromer lerarenopleiding aan Howest.

Geschreven op 7 februari 2022 om 10:06 door Mario De Wilde

Klaas Allosery uit Izegem startte begin september met zijn flexibel traject aan de lerarenopleiding van Howest. Na één semester blikt hij heel tevreden terug op de keuze die hij vorige zomer maakte. Hij kijkt nu al reikhalzend uit naar zijn stage de komende maanden. ‘Een beetje zenuwen zal ik zeker hebben maar ik hoop vooral jongeren te inspireren als leerkracht’, aldus Klaas. Stropers zijn vaak de beste boswachters. Het watervalsysteem was in het secundair onderwijs van toepassing op Klaas. Van Handel, naar Sociaal-technische Wetenschappen tot Slagerij om uiteindelijk in de richting Kantoor terecht te komen. Geen parcours om trots over te zijn, geeft hij ruiterlijk toe. Na het behalen van zijn diploma secundair onderwijs stroomde Klaas schoolmoe uit en deed hij de ene interim na de andere. Na 1 jaar werken besloot hij opnieuw te gaan studeren en koos hij ervoor de Bacheloropleiding Journalistiek aan Howest te volgen. Met vallen en opstaan rondde Klaas deze studie succesvol af.
Traject op maat
‘Na mijn stage kreeg ik meteen een job aangeboden. Een kans die ik met beide handen greep. Ik kon aan de slag op de sportredactie van een krant. Een jongensdroom kwam in vervulling’, aldus Klaas. ‘Mijn liefde ligt echter al van kleins af aan bij de Amerikaanse sporten en daar is er in de Vlaamse media weinig plaats voor. Na een jaar verliet ik dan ook de redactie. De honger en kriebel naar meer bleef echter aanwezig. Vorige zomer stootte Klaas online op een post dat je aan Howest als zij-instromer de opleiding tot leerkracht kan volgen. Meteen was hij getriggerd. Na overleg met de trajectbeleidster aan Howest werd een traject op maat uitgestippeld richting het pedagogisch bekwaambeidsbewijs op basis van zijn vooropleiding. Via de VDAB kreeg hij eveneens het groen licht om zich volledig te focussen op zijn studies omdat hij het knelpuntvak Nederlands ging bijstuderen.
Knelpuntvak Nederlands
‘Ik volg inderdaad het Flextraject met keuzevak Nederlands. De lessen van de Verkorte Educatieve Bachelor Secundair Onderwijs volg ik allemaal in contactonderwijs aan Howest ’s avonds. Het extra onderwijsvak Nederlands (vakstudie en vakdidactiek) verwerk ik zelfstandig via afstandsonderwijs’, stelt Klaas.
‘Dit alles verloopt in volle transparantie en met heel goede communicatie van de lectoren. Ze staan steeds klaar om feedback te geven of om mijn vragen te beantwoorden. Via de elektronische leeromgeving van Howest is alles uitstekend opgebouwd en worden de leerinhouden goed uitgelegd’.
Starten in februari?
Klaas raadt iedereen tot slot aan om niet te twijfelen om de stap naar het onderwijs te maken. ‘We hebben ondertussen meer dan 70 zij-instromers die half februari met de opleiding zullen starten’, vult Wouter Van Hoorne aan als opleidingsmanager van de lerarenopleidingen aan Howest. “We hebben van ons instapmoment in februari dan ook een prioriteit gemaakt. Iedereen die zijn/haar praktijkervaring, kennis, expertise en passie voor een vak wil doorgeven aan jongeren is meer dan welkom. We willen het beroep van leerkracht terug in een positief daglicht plaatsen, besluit Wouter Van Hoorne.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.