Home > Caritas opent nieuw Zorg Educatie Centrum op de site van de Sint-Andriesabdij te Zevenkerken

Caritas opent nieuw Zorg Educatie Centrum op de site van de Sint-Andriesabdij te Zevenkerken

Geschreven op 29 april 2023 om 07:56 door Mario De Wilde

Eergisteren donderdag was er de onthulling van de nieuwe naam, en de opening van onze nieuwe locatie voor de werking van vzw Caritas West-Vlaanderen. In de voorbije 10 jaar was de uitvalbasis van Caritas West-Vlaanderen vzw het Diocesaan Dienstenhuis te Groenhove. Sinds 1 september is de vzw nu gehuisvest op de site van de Sint-Andriesabdij te Zevenkerken in een losstaand gebouw vooraan gelegen op de site. Het bestuur opende niet enkel de nieuwe locatie maar onthulde ook de nieuwe naam van de vzw. Voortaan gaat de werking verder onder ‘Zorg Educatie Centrum’ met als baseline ‘Waar zorg en opleiding elkaar versterken’.

Deze naam speelt in op de strategische opties en de opdrachtverklaring
• Zorg van Zorgsectoren en ZinZorg (zingeving in de zorg)
• Educatie verwijzend naar ons opleidingsaanbod
• Centrum verwijzend naar onze rol als kennisdeling en netwerking

Directeur Pieter Billiet: “We willen eveneens de naamsverwarring met Caritas oplossen. Regelmatig kregen we meerdere hulpvragen vanuit individuen en organisaties die in feite gelinkt zijn aan Caritas Internationaal of Caritas Catholica. Zinzorg blijft wel één van onze speerpunten waarvoor we nauw samenwerken met het Vicariaat Caritas en Diaconie vanuit het bisdom Brugge. In 2021 hadden we nog onze succesvolle masterclass ‘ Waarden – Identiteit en Spiritualiteit’. In de voorbije jaren werden ook al meerdere opleidingen georganiseerd in de provincie Oost-Vlaanderen, ook daar is men vragende partij om onze laagdrempelige vormingen gericht op specifieke doelgroepen in te richten. Wij hebben immers een aanbod voor alle functieprofielen binnen de zorg. Vandaar ook de keuze om West-Vlaanderen te verlaten en de organisatie ook kansen te bieden om zicht te ontplooien binnen andere provincies.”

Caritas West-Vlaanderen vzw verleent ondersteunende diensten aan de voorzieningen aangesloten bij Zorgnet-Icuro of het Vlaams Welzijnsverbond.

Foto1: bij de onthulling van de naam staan: Hilde Crevits Minister, Katty Vercouillie (ondervoorzitter Zorg Educatie Centrum), Ikzelf Pieter Billiet (directeur), en Schepen Pieter Marechal

Foto2: Minister Hilde Crevits, Renaat Lemey (voorzitter Zorg Educatie Centrum), ikzelf Pieter Billiet (directeur), Ann Maene en Katia Buyse (medewerkers Zorg Educatie Centrum) , Katty Vercouillie (ondervoorzitter Zorg Educatie Centrum), en Schepen Pieter Marechal

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.