Home > Cargospecialist Zeus.aero strijkt neer op de luchthaven van Oostende-Brugge

Cargospecialist Zeus.aero strijkt neer op de luchthaven van Oostende-Brugge

Geschreven op 11 september 2018 om 13:26 door Mario De Wilde

Zeus.aero is een nieuwe speler op de Europese luchtvrachtmarkt. Het bedrijf vestigde zich op de internationale luchthaven Oostende-Brugge en richt zich op de steeds groter wordende vraag naar tijdskritisch vrachtvervoer. Aan de basis van Zeus.aero ligt o.a. The Aviation Factory, marktleider is in de Benelux inzake het organiseren van luchtvervoer op maat. De operationele leiding van Zeus.aero ligt in handen van Nicolas Janssen, die al heel wat ervaring heeft opgedaan in de luchtvrachtsector.

“Zeus.aero profileert zich als de maatwerkspecialist van de luchtvrachtsector. In een wereld waar het de norm is dat iets wat vandaag online wordt besteld, morgen al geleverd wordt, is de druk op de logistieke bedrijven die dat allemaal moeten waarmaken, enorm groot. Hoewel voor dringende leveringen vrachtvervoer over de weg vaak de snelste oplossing is, kan voor afstanden van meer dan 1000 km gerust overwogen worden om een cargovliegtuig in te zetten”, aldus operationeel directeur Nicolas Janssen. Zeus.aero ontplooit activiteiten in drie kernmarkten: dringend vervoer van onderdelen voor de automotive-industrie, vervoer van hulpgoederen en On Board Courier (OBC).

Dringend goederentransport voor de autoassemblage
Automobielfabrieken werken volgens het ‘just in time’ principe. Hun voorraden worden zo laag mogelijk gehouden dankzij een constante onderdelenflow. Maar soms loopt het mis en dan moeten essentiële onderdelen zo snel mogelijk bij een toeleverancier worden opgepikt en met spoed geleverd worden bij de autoconstructeur. Door een beroep te doen op de diensten van Zeus.aero en een vliegtuig in te zetten, kan vermeden worden dat de assemblageband moet worden stilgelegd.

Humanitaire hulpgoederen
Ingeval er zich een natuurramp of een andere catastrofe voordoet, staat Zeus.aero paraat om humanitaire goederen en hulpverleners ter bestemming te vliegen.

Nicolas Janssen: “In het kader van kostenefficiënte OBC-oplossingen maakt Zeus.aero ook gebruik van gewone lijnvluchten om kleine pakketten zoals een koffer die op vakantie vergeten werd of een waardevolle zakenpapieren, ter bestemming te brengen. Een van onze ‘flight riders’ stapt met de kostbare zending op de eerste beschikbare lijnvliegtuig en geeft het pakket af in de handen van de bestemmeling.”

www.zeus.aero

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.