Home > Carcasse in Koksijde behoudt Michelinster met unieke focus op vlees en culinaire creativiteit

Carcasse in Koksijde behoudt Michelinster met unieke focus op vlees en culinaire creativiteit

Geschreven op 26 februari 2024 om 14:06 door Mario De Wilde

Deze middag werden in Antwerpen de Michelinsterren uitgereikt en naast een 14,5/20 in Gault & Millau en de titel beste steakrestaurant van Europa door World’s 101 Best Steak Restaurants, blijft Carcasse nu ook erkenning krijgen van de Michelin-gids. De passie voor ambacht, terroir, respect voor dier en natuur, innovatie en vooral hard labeur, wordt opnieuw beloond met een Michelin ster voor hoogkwalitatief koken. Carcasse bevindt zich al een paar jaar in Koksijde en opent over enkele wekenj een tweede restaurant in Knokke-Heist.

Carcasse brengt het vlees van Dierendonck recht uit de slagerij op je bord. De slagerij is rechtstreeks verbonden aan het restaurant, waardoor de weg tussen beide nog nooit zo kort was. Waar het vlees de slagerij verlaat, krijgt het in Carcasse een plek op tafel. Naast klassiekers met een eigentijdse draai staan er ook vergeten stukken vlees op het menu. Wat zorgt voor een pure keuken die teruggaat naar de essentie en tegelijkertijd innovatief is. Chef Timon Michiels deelt zijn opwinding over deze nieuwe stap: “Na drie jaar als chef bij Carcasse, ben ik gegroeid als chef en als persoon binnen de Dierendonck familie. Ik ben klaar voor meer betrokkenheid. Samen met Hendrik wil ik ons concept verder uitbouwen.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.