Home > Campo Solar in Damme (begin augustus) dompelt bezoekers helemaal onder in zuiderse sferen

Campo Solar in Damme (begin augustus) dompelt bezoekers helemaal onder in zuiderse sferen

Geschreven op 5 juli 2024 om 09:10 door Mario De Wilde

Campo Lunar vormt in het weekend van 2, 3 en 4 augustus een extra meerwaarde tijdens Campo Solar in Damme. Campo Solar is een festival dat volledig in het teken staat van beleving. In de feeërieke omgeving van maïs- en tarwevelden, zonnebloemen en kleurige bloemenweides dompelt Campo Solar je immers helemaal onder in een Zuiderse sfeer. Vorig jaar ontvingen ze de prijs voor ‘mooiste festival van België’ uitgeroepen door Studio Brussel. Dit jaar wil de organisatie daar ook ‘de mooiste camping’ aan toevoegen.

Wat ontstond als een zot idee, wordt deze zomer werkelijkheid: Campo Lunar is een overnachtingsplaats van topkwaliteit, waar je in de maïsvelden en ongerepte natuur kan kamperen. De prachtige polderomgeving vormt samen met de zonnebloem- en maïsvelden de idyllische achtergrond om de batterijen op te laden na een stevig festivaldagje. Campo Lunar wordt de komende weken opgebouwd op een deel van het 10 hectare grote festivalterrein van Campo Solar. Festivalbezoekers slapen midden in de zonnebloemen en maïs. De site wordt ruim ingericht zodat iedereen het maximale ontspannende natuureffect van de gewassen kan ervaren. ‘Vakantie in eigen land’ ten top dus. Je kan zo ook makkelijk gaan kuieren in de historische binnenstad van Damme.


Feeërieke droomwereld midden in de natuur
De bedoeling is om de sfeer die op het festival hangt naar Campo Lunar te brengen. Centraal liggen het zwembad, de relax- en activiteitenzones en het gemeenschappelijke terras met restaurant, dit midden in de zonnebloemen. Ochtendlijke piano- en jogasessies, een spannend potje beachvolley of petanque tot zalig relaxen aan het zwembad met een cocktail in de hand; het kan allemaal. ‘DJ sets zoals op festivalterrein moet je er niet verwachten, maar het gevoel op reis te zijn in het Zuiden des te meer. De natuur helpt elke gast z’n batterijen terug opladen. We combineren comfort en zalig relaxen in een adembenemende omgeving’, zegt Karel Standaert van Campo Solar. Verblijven op Campo Lunar kan er vanaf 20 euro voor 1 nacht, of 35 euro voor het gehele festivalweekend.
Sfeervol programma op 6 prachtige podia, olympische wegritten op groot scherm en verrassende acts in het festivalparadijs
Campo Solar 2024 zal voor iedereen wat wils aanbieden op 6 prachtige podia in een magisch kader. In de Arena zal je o.a. kunnen genieten van ‘T Hof van Commerce, Bart Peeters, Equal Idiots, Used, Coely, Mooneye, Sylver. Zondagmiddag kan je er al liggend ook even muzikaal detoxen tijdens een uniek pianoconcert van Mathias Devriendt, die zijn eigen felgesmaakte composities brengt. In de hacienda kan je o.a. terecht voor de betere alternatieve bands zoals Meltheads, Maria Iskariot, JOHANNES IS ZIJN NAAM, ILA , Tsar B. Op de Playa Solar wordt het beproefde tropische recept herhaald met de betere dansplaatjes van o.a. local legends TEAM DAMP & TLP, … In het Campo Café zal je als vanouds los kunnen gaan op de betere dansplaatjes. De Tempel is de plaats waar liefhebbers van de elektronische muziek hun hartje kunnen oplalen. Van old school elektro door Dr. Elektroluv via allrounder Jeroen Delodder en Dj Furax, naar steenharde techno van Jan Vercauteren. Op de Voute kan je al dansend genieten van het mooiste uitzicht op het festival en de Damse Polders. De koersliefhebber hoeft trouwens niet thuis te blijven, want ook de olympische wegritten van zowel de vrouwen als mannen zullen getoond worden op een groot scherm. Bovendien zal je daarbovenop heel wat verrassende acts ontdekken in het mooiste festivalparadijs. Kinderen kunnen ook naar hartelust ravotten in de Kids corner. Kids t.e.m. 12 jaar zijn gratis welgekomen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.