Home > Cafralu BVBA uit Zedelgem ontvangt het UNIZO authenticiteitslabel ‘Handmade in Belgium’

Cafralu BVBA uit Zedelgem ontvangt het UNIZO authenticiteitslabel ‘Handmade in Belgium’

Geschreven op 20 mei 2019 om 09:33 door Mario De Wilde

Vandaag weet je als consument niet altijd meer zeker wat je koopt. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten en willen daarvoor een authenticiteitsgarantie. En die vinden ze bij ambachtelijke ondernemers via het HIB-label. Het is voor consumenten vaak niet gemakkelijk om de ambachtelijke ondernemers en hun producten te onderscheiden van de industriële. Anderzijds is het voor deze ondernemers niet makkelijk op te boksen tegen de concurrentie van onder meer industriële producten. En de term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling tot Frankrijk, in België nog maar recent beschermd. Iedereen kon zichzelf tot voor kort ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceerde UNIZO het label Handmade In Belgium (kortweg HIB). Enkel wie aan de strikte criteria van het label voldoet, komt in aanmerking. Het is een jury van ondernemers en expert die dit label toekent. Cafralu bvba ontving afgelopen zaterdag het label door UNIZO West-Vlaanderen en wordt zo UNIZO-ambassadeur van HIB.

Alles in eigen atelier

Het waren Franky Jonckheere & Cathy De Smet die in 2003 Cafralu opstarten. Toen nog in Ruddervoorde, ondertussen 16 jaar later zijn ze met hun bedrijf recent verhuisd naar de ambachtelijke zone ‘Schatting’ in Zedelgem. Samen met hun zoon Dieter, vervaardigen ze allerlei metaalconstructies. Van stalen ramen tot trappen, BBQ’s en transportbanden. Alles wordt in eigen atelier geproduceerd. “Er wordt gestreefd naar een snelle uitvoering van de projecten, als klanten horen dat ze een half jaar moeten wachten op een eventuele aankoop, haken ze sneller af. Momenteel zitten vijverroosters echt in de lift voor de veiligheid van de kinderen.” Aldus Cathy.

Definitie – criteria
Enkel wie aan strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking voor het label. Zo moet de ambachtelijke ondernemer zijn beroep in hoofdberoep uitoefenen, mag hij of zij maximum 20 werknemers in dienst hebben, moet het product minstens 50% ‘handmade’ zijn, heeft het product een zekere nutsfunctie en is het uniek in zijn
soort.

http://www.handmadeinbelgium.com

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.