Home > Buurtnetwerk Hoplr in Knokke-Heist: leer je buren kennen

Buurtnetwerk Hoplr in Knokke-Heist: leer je buren kennen

Geschreven op 30 maart 2020 om 08:19 door Mario De Wilde

Als gevolg van de coronacrisis heeft het gemeentebestuur op vrijdag 27 maart 2020 beslist om het proefproject met het Hoplr-buurtnetwerk met 6 maanden te verlengen én meteen ook uit te rollen over heel Knokke-Heist. Op die manier krijg ook jij de kans om je buren digitaal te leren kennen, solidariteitsacties op te zetten, elkaar te helpen … Sinds oktober 2019 loopt in onze gemeente in 4 wijken een proefproject met het digitale buurtnetwerk Hoplr. Het plan was om dit pas in een latere fase uit te breiden naar de volledige gemeente. Maar de coronacrisis brengt dit verhaal nu dus in een stroomversnelling. We merken in deze moeilijke periode immers dat het online buurtplatform in de bestaande wijken héél wat meerwaarde biedt voor de inwoners. En daarnaast kregen we veel vraag vanuit andere buurten die vanuit diezelfde nood zitten te wachten tot het platform ook voor hen beschikbaar wordt. Dat is ook logisch. We moeten allemaal binnen blijven, in onze eigen woning en buurt. En we hadden nooit eerder zoveel nood aan een digitale manier om met mensen in contact te komen en te blijven. Voortaan krijg ook jij die kans dus! Samen kunnen we van onze buurten pas echt warme wijken maken!
Welke buurten?
Een ideale buurt op Hoplr bestaat uit zo’n 1.000 à 4.000 adressen. De bestaande testwijken waren kleiner en worden dan ook uitgebreid. Dat komt de interactie binnen de buurt alleen maar ten goede. In totaal komen we zo uit op 7 wijken verspreid over het hele grondgebied van Knokke-Heist.
Heulebrug – Oostwinkel
Heist – Duinbergen
Ramskapelle
Westkapelle
Het Zoute
Knokke Dorp
Heilig Hart – Albertstrand
Hoe aanmelden op Hoplr?

Begin april 2020 krijg je in je brievenbus een brief van Hoplr met nog wat extra uitleg en de buurtcode van jouw eigen buurt. Medewerkers van het gemeentebestuur bedelen die huis-aan-huis. Houd je bus dus in de gaten!
Met deze uitnodiging kun je daarna terecht op www.hoplr.com of op de mobiele app die je makkelijk kunt downloaden.
Je vult je adres in.
Je geeft je buurtcode in.
En dan kan je je inschrijven voor je buurt.

Kreeg jij je brief nog niet en wil je toch graag meteen aan de slag op Hoplr? Dat kan! Ga naar de website www.hoplr.com en geef je adres in. Klik op de rode knop ‘vind je buurt’. Vink de optie aan ‘Ik heb geen brief met code ontvangen’. Dan kom je automatisch in je buurt terecht en kun je een account aanmaken door de verschillende stappen te doorlopen.
Wat doet Hoplr precies?
Het Hoplr-platform bestaat uit een overzicht met buurtberichten, een chatfunctie, een kalender met buurtactiviteiten en een lijst van al je geregistreerde buren. Je kan ook je eigen buren uitnodigen om aan te sluiten. Ook het gemeentebestuur plaatst er geregeld berichten, maar heeft verder geen inkijk in de buurten of in de berichten die daar gepost worden. Die ‘externe’ berichten van het bestuur kunnen gaan over wegenwerken, overlast, warme oproepen, tips & tricks voor op Hoplr enzovoort. Als inwoner kun je omgekeerd ook berichten delen met het bestuur, maar alleen als je dat zelf zo aangeeft. Knokke-Heist neemt dus wel het initiatief om de buren bij elkaar te krijgen, maar het platform is van de buurten zelf. De website en mobiele app zijn gratis en reclamevrij en Hoplr hecht veel belang aan de privacy. Je gegevens zijn dus zeker beschermd. Bekijk het filmpje
https://www.youtube.com/watch?v=I-CzEs5wzYk&feature=emb_logo of surf naar www.hoplr.com voor meer informatie.

2 reacties

Van TroyenDaniël
Geschreven op 2023-10-24 14:55:55
Oud HOTMAILadres is voorlopig gesloten tot nader orde
Aimé Thouet
Geschreven op 2022-10-13 08:36:32
Hoeps,ik heb per ongeluk HOPLR gewist !!!! Groetjes, Thouet Aimé

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.