Home > Buurtbewoners Aartrijkse wijk slaan handen in elkaar tegen komst van appartementsgebouwen

Buurtbewoners Aartrijkse wijk slaan handen in elkaar tegen komst van appartementsgebouwen

Geschreven op 26 januari 2022 om 17:05 door Mario De Wilde

Bewoners van de Schoolstraat, de Professor Nelisstraat en de Ferdinand Maertensstraat in Aartrijke hebben een actiegroep opgericht om de bouw van twee appartementsgebouwen (een gebouw met 5 woningen en een gebouw van 9 woningen) midden in hun wijk tegen te gaan. Op het domein langs de Professor Nelisstraat 6 staat momenteel villa Krekaertvijer (gebouwd in 1873), een Duitse bunker (= Duitse militaire post uit de Eerste Wereldoorlog) en er is heel wat fauna en flora aanwezig (met bomen van meer dan 100 jaar oud). Het domein fungeerde als buitenverblijf voor de Brugse familie Maertens. De villa of ook wel ‘Toren van David’ genoemd, werd opgenomen door de gemeente Zedelgem op de lijst van het erfgoed op haar grondgebied.

Het plan dat werd ingediend bij de gemeente Zedelgem omvat het renoveren van de villa en het BIJBOUWEN van 2 appartementsgebouwen die volledig onderkelderd zullen worden! De bewoners van de straten zijn erg bezorgd omwille van de komst van opnieuw héél wat extra beton in hun dorp (zie aanleggen extra toegangsweg, onderkeldering van de appartementsgebouwen en de gebouwen zelf = nefast voor waterinfiltratie), de toename van de verkeersdrukte (de straat wordt al vaak gebruikt als verbindingsweg tussen de Brugsestraat en de Diksmuidse Heirweg), extra verkeer betekent ook extra gevaar voor de schoolgaande kinderen van basisschool De Fonkel, het kappen van meerdere bomen alsook het verdwijnen van natuur in hun dorp, de rust en privacy van de aangrenzende huizen (zie o.a.inkijk in de tuinen en huizen) , de duur van het bouwproject, … Op facebook gaat reeds een petitie rond tegen de komst van dit bouwproject. De actiegroep organiseerde deze namiddag alvast een infomoment ter hoogte van de ingang van het domein aan de Professor Nelisstraat 6 te Aartrijke.

5 reacties

Ramon Mieke
Geschreven op 2022-02-01 20:26:20
Verbouw liever het sociaal huis dat op de markt staat te verkommeren ! Laat groen zijn wat groen is ! Laat Aartrijke geen betonblok worden aub !!!
Hilde Pollet
Geschreven op 2022-01-27 19:46:52
Laat wat groen is groen blijven
Katrien Callewaert
Geschreven op 2022-01-27 16:59:45
⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔⛔ Duidelijk. Geen gebouwen meer, geen beton. Geef om de fauna en flaura zij waren eerst.
Tylleman Annemie
Geschreven op 2022-01-27 14:27:53
Ik hoop dat het stukje groen behouden blijft!!! Waar kunnen we de petitie tekenen?
an aelter
Geschreven op 2022-01-27 08:18:41
doe zo voort en proficiat ik hoop dat ze stoppen met aartrijke vol te bouwen;

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.