Home > Burgemeesters nemen duik in nieuwe zwembad van Wielsbeke. De gouverneur bleef op het droge

Burgemeesters nemen duik in nieuwe zwembad van Wielsbeke. De gouverneur bleef op het droge

Geschreven op 4 september 2022 om 09:26 door Mario De Wilde

Anderhalf jaar na de start van de werken werd gisteren op domein Hernieuwenburg in Wielsbeke het nieuwe Sportcentrum Hernieuwenburg officieel ingehuldigd. De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé, vertegenwoordigers van Sport Vlaanderen en de besturen van buurgemeenten Dentergem en Oostrozebeke, die mee participeerden in de bouw van het zwembad.

Het grote publiek mocht vanaf de namiddag kennismaken met het nieuwe Sportcentrum. Dat kon aan de hand van de Discovery Walk: een exclusieve wandeling voor én achter de schermen van zowel het oude als nieuwe sportcentrum in Wielsbeke. Tijdens de wandeling konden de deelnemers kennis maken met enkele nieuwigheden zoals de interactieve sportspeelmuur Lü en de multifunctionele wall.

Even voorstellen
Het nieuwe Sportcentrum Hernieuwenburg huisvest o.m. een zwembad, een sportzaal, een interactieve sportspeelmuur Lü, een multifunctionele wall, een cafetaria en de burelen van de dienst vrije tijd van de gemeente Wielsbeke.

Het zwembad van 16,66 bij 10 m en met beweegbare bodem zal vooral worden gebruikt voor schoolzwemmen en zwemlessen, maar is op vaste tijdstippen ook toegankelijk voor het publiek. Inwoners van Wielsbeke, Dentergem en Oostrozebeke kunnen vanaf 12 september tegen inwonerstarief gebruik maken van het zwembad voor aquagym, seniorenzwemmen, gezinszwemmen of baantjeszwemmen. G-sporters kunnen op woensdag in het zwembad terecht, en op zaterdagnamiddagen kan het zwembad afgehuurd worden voor feestjes.

De sporthal biedt onderdak aan diverse Wielsbeekse verenigingen waaronder Tafeltennisclub TTC Wielsbeke-Leieland, basketvereniging Bobcat Wielsbeke, volleybalverenigingen Ooidavo en damesvolleybal DVH, tennisclub TC Hernieuwenburg en verschillende minivoetbalclubs. Ook kan de sporthal volledig of gedeeltelijk afgehuurd worden voor o.a. badminton (12 terreinen), minivoetbal (2), volleybal (4), basketbal (2) of tennis (2 terreinen).

De interactieve sportspeelmuur Lü, die zich op de bovenverdieping in het zaaltje naast de cafetaria bevindt, kan tijdens het weekend gehuurd worden. Lü is een ruimtelijk bewegingsspel dat in realtime reageert op het gedrag van en de interactie tussen spelers. De zaal wordt omgetoverd in een interactieve speelzone. Een topactiviteit om van je evenement, clubnamiddag of verjaardagsfeest een unieke ervaring te maken!

De multifunctionele wall bevindt zich dan weer op de benedenverdieping in de sporthal. Deze muur van 3 meter hoog en 12 meter breed kan als lage klimmuur gebruikt worden of als fitnesswand. De multifunctionele wall zal vooral door sportklassen gebruikt worden, maar kan ook gehuurd worden op zondagnamiddagen (beschikbare momenten afhankelijk van wanneer er competities doorgaan).

De cafetaria op de bovenverdieping is dagelijks geopend. Iedereen – ook wie minder sportief is – kan er terecht voor een drankje of versnapering, binnen of op het terras.

Het nieuwe sportcentrum biedt ook plaats aan de gemeentelijke dienst vrije tijd, met bureauruimtes voor de sportdienst en het secretariaat. Alle informatie over het nieuwe Sportcentrum Hernieuwenburg (aanbod, openingsuren, tarieven) is terug te vinden op de website van de gemeente Wielsbeke via www.wielsbeke.be/sportcentrumhernieuwenburg. Foto’s Filip Van Loo

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.