Home > Buitenschoolse kinderopvang Stekelbees Zedelgem bestaat 15 jaar!

Buitenschoolse kinderopvang Stekelbees Zedelgem bestaat 15 jaar!

Geschreven op 10 oktober 2018 om 18:30 door Mario De Wilde

De Landelijke Kinderopvang vierde vandaag feest. De kinderen uit alle Stekelbeeslocaties werden ’s namiddags uitgenodigd in De Braambeier, Loppemsestraat 14a in Zedelgem. Voor de kinderen was er van alles te beleven: een fijne namiddag vol ravot- en spelplezier. Ze konden allerhande circustechnieken leren en allerlei circustrucs uitproberen. Daarnaast was er nog leuke randanimatie voorzien. De ouders kregen een traktatie bij het afhalen van hun kinderen.

Een buitenschoolse kinderopvang in elke deelgemeente

In 2003 werd buitenschoolse kinderopvang Stekelbees Zedelgem opgericht, een mooie start van de samenwerking tussen Landelijke Kinderopvang en de gemeente Zedelgem. Al van bij de start was het de bedoeling van het gemeentebestuur om in elke deelgemeente een buitenschoolse kinderopvang in te richten. Men koos voor het organiseren van opvang tijdens korte en lange vakanties, op schoolvrije dagen en op woensdagnamiddagen, omdat hier het meest nood aan was. De eerste Stekelbeeslocatie opende de deuren in december 2003 in Zedelgem – De Leeuw. In januari 2007 kwam de locatie in Aartrijke erbij en eind 2008 volgde Veldegem. In juli 2012 kwam ook Zedelgem Dorp aan de beurt en tenslotte volgde de locatie in Loppem in 2015.

De opvang loopt als een trein …

Anno 2018 loopt het IBO Zedelgem (Initiatief Buitenschoolse Opvang) met zijn 5 locaties, 11 kinderbegeleiders, 2 wijkwerkers en de 2 verantwoordelijken – Kelly De Reese en Amelie Goormachtigh – als een trein. In de vakanties wordt dit team aangevuld met gemotiveerde jobstudenten. In de schoolvakanties zijn 135 plaatsen in de verschillende deelgemeentes beschikbaar voor de opvang van kleuters en lagereschoolkinderen. In de zomervakantie van 2018 werden 3.477 opvangmomenten in alle locaties samen gerealiseerd. Meer dan 550 gezinnen en 768 verschillende kinderen uit Zedelgem maakten gebruik van Stekelbees in het voorbije jaar en het aantal blijft maar groeien.

Iedere maand een nieuw avontuur ….

Stekelbees werkt met een leuk activiteitenaanbod, afgestemd op de leeftijd van de kinderen. “Iedere maand kiest Stekelbees een nieuw thema. In september is dit bijvoorbeeld ‘Op stap met een nieuwe boekentas’, daarna gaan we nog op drakenjacht met de kinderen en ook de mannen met baarden komen op bezoek“, aldus verantwoordelijke Amelie Goormachtigh.

Ondersteuning vanuit het gemeentebestuur

Met uitzondering van de locatie Aartrijke, die gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, draagt de gemeente Zedelgem alle kosten in verband met infrastructuur, personeel en werking. De lokalen voor de buitenschoolse opvang worden ook door het bestuur ter beschikking gesteld.

Landelijke Kinderopvang maakt deel uit van Huis van het Kind – Damme-Oostkamp-Zedelgem

Door het partnerschap met het Huis van het Kind is een optimale samenwerking met andere diensten in de regio mogelijk. Al 3 jaar op rij worden in de maand mei leuke ontmoetingsnamiddagen – in de vorm van een kindercarrousel – georganiseerd in De Braambeier.

Landelijke Kinderopvang vzw in West-Vlaanderen

Landelijke Kinderopvang organiseert in West-Vlaanderen kinderopvang in 26 gemeenten. De opvang gebeurt bij onthaalouders thuis, in buitenschoolse opvang (Stekelbees) en in vakantieopvang voor bedrijven. In totaal vangt Landelijke Kinderopvang jaarlijks bijna 7.000 kinderen op in één van deze opvangformules en zoekt onthaalouders, kinderbegeleiders en jobstudenten in de hele regio.

www.landelijkekinderopvang.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.