Home > Brussels Philharmonic in Concertgebouw Brugge: openingsconcert met wereldpremière en symfonische kaskraker

Brussels Philharmonic in Concertgebouw Brugge: openingsconcert met wereldpremière en symfonische kaskraker

Geschreven op 13 september 2018 om 15:19 door Mario De Wilde

Nu zaterdag 15 september opent Brussels Philharmonic zijn seizoen in Concertgebouw Brugge. Samen met muziekdirecteur Stéphane Denève brengt het orkest een spetterend programma met een symfonische greatest hit van de 20ste eeuw, een wereldpremière met internationale sterviolist Renaud Capuçon, en muziek voor koor en orkest met het Vlaams Radio Koor.

Brute klanken en boegeroep

De symfonisch kaskraker ‘Le sacre du printemps’ zorgde in 1913 voor de beroemdste rel uit de muziekgeschiedenis. Het magnum opus van Igor Stravinsky choqueerde het Parijse publiek met brute klanken, complexe ritmes en een gewelddadige choreografie van Vaslav Nijinsky. De muziek die zo’n 100 jaar geleden nog op boegeroep werd onthaald is vandaag niet langer weg te denken van het concertpodium en is Brussels Philharmonic op het lijf geschreven

Gemeenschappelijk streven

Al vele jaren is Brussels Philharmonic een graag geziene gast in Concertgebouw Brugge. Dit internationaal muziek- en kunstencentrum zet in op creatie, creativiteit en interactie met kunstenaars, en wil zo een verscheiden publiek raken, betrekken en helpen ontdekken. Een duidelijk gemeenschappelijk streven met Brussels Philharmonic, dat doorheen 2018-19 maar liefst 10 concertavonden te horen zal zijn op het Brugse podium.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.