Home > Bruno Mertens is nieuwe garnaalvisser te paard na eindexamen deze middag. Hij is de 15de paardenvisser

Bruno Mertens is nieuwe garnaalvisser te paard na eindexamen deze middag. Hij is de 15de paardenvisser

Geschreven op 15 oktober 2022 om 15:25 door Mario De Wilde

Bruno Mertens is nieuwe garnaalvisser te paard in Oostduinkerke.  Om garnaalvisser te paard te worden, moet je een hele procedure volgen. Vol overgave stapte Burno Mertens vandaag op de rug van zijn paard Udo voor het eindexamen. Van het optuigen van het paard tot het sorteren van de vangst, Bruno deed het volgens de jury zeer goed en wordt zo de vijftiende erkende paardenvisser op het strand van Oostduinkerke.

Proef lokale producten op de toeristen- en streekproductenbeurs

Alleen maar lekkers vandaag in het Casino Koksijde voor de traditionele streekproductenbeurs. Deze beurs voor genieters en smullers is officieel geopend. Ben je op zoek naar de toppers uit andere toeristische regio’s? Verschillende standhouders uit onze jumelage- en buurgemeenten bieden kaas, paté, jenever, wijn,… en nog zoveel meer aan. Ere-gast van deze editie is La Charité sur Loire, sinds 50 jaar onze jumelagegemeente. Bovendien kan je een rondrit doen door Koksijde met de huifkar, een uitstap voor jong en oud.

Dit jaar zetten we ook heel wat Koksijdse producten in de kijker op de eerste verdieping van de feestzaal. Belinda’s Cookies/Kitchen, ’t zoet genot shop, Duno (Gin) en Zeevonk (bier), een imker uit Koksijde met honingproducten, een stand van De Rozenwingerd waar mensen met een verstandelijke beperking verschillenden lekkernijen hebben bereid zoals Picon, apéro-koekjes en heel wat siropen. Authentiek, handgemaakt en lokaal. Dat zijn maar enkele van de kenmerken die deze lokale ondernemers hoog in het vaandel dragen. De producten die ze naar buiten brengen, koop je lokaal in de winkel én worden ook zoveel mogelijk lokaal geproduceerd. Wist je trouwens dat Zeevonk de derde prijs in de wacht sleepte van de World Beer Awards? #TrotsoponzeKoksijdseondernemers

Iedereen welkom vandaag, zaterdag 15/10 (nog tot 18u) en zondag 16/10 (10.30 tot 17u). Gratis toegang.

Foto©Sofhie Legein 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.