Home > Brugse starters kunnen nog minstens twee jaar gratis gebruikmaken van pop-upetalage in de Smedenstraat

Brugse starters kunnen nog minstens twee jaar gratis gebruikmaken van pop-upetalage in de Smedenstraat

Geschreven op 28 april 2023 om 06:56 door Mario De Wilde

Gratis pop-upetalage in de Smedenstraat verlengd, donderdag 27 april om 13.30 uur (Smedenstraat 37)
Het stadsbestuur van Brugge pakte twee jaar geleden uit met een actieplan voor de Smedenstraat. Naast een begeleidingstraject voor de handelaars, nam centrummanagement haar intrek in dit stadspand (Smedenstraat 37). Onlangs werd beslist dat centrummanagement haar activiteiten hier nog twee jaar verder mag zetten. Het gratis ter beschikking stellen van de etalages vooraan het pand maakt hier deel van uit.

Schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys: “Er werd opnieuw een oproep verspreid naar Brugse handels- en horecazaken om de twee etalages aan de voorzijde van het pand gratis en dit voor een periode van twee weken in te richten. Op die manier komen de Brugse zaken op een leuke en positieve manier in de kijker en krijgen ze een forum met gratis publiciteit. Het zorgt ook voor extra beleving in de Smedenstraat.”

De aanvragen liepen de vorige periodes vlot binnen en alles was meteen volgeboekt tot het einde van het jaar. Het gaat van gevestigde waarden, tot starters en van sapjes, koffie, chocolade, beeldende kunst, handgemaakte producten, juwelen, parfum, fotografie, kinderboeken tot tapijten en artikelen voor de Disneyfans. Momenteel huisvesten Van Driel Publishing en kunstenaar Wietse in de etalages.

Volgens de resultaten van een bevraging van de dienst centrummanagement, scoort de pop-upetalage gemiddeld 9/10. “Brugse zaken vinden het uitermate interessant om in een ander stadsdeel hun producten te kunnen voorstellen. Heel wat ondernemers vonden dit voor herhaling vatbaar”, zegt burgemeester Dirk De fauw.
Handels- en recazaken die gebruik willen maken van de etalage, kunnen zich aanmelden via www.brugge.be/kandidaatpopupetalage.
Meer info over het actieplan Smedenstraat: www.brugge.be/stad-brugge-pakt-uit-met-actieplan-voor-smedenstraat.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.