Home > Brugse politie pakt zondag uit met extra maatregelen voor beslissende wedstrijd Club-Cercle

Brugse politie pakt zondag uit met extra maatregelen voor beslissende wedstrijd Club-Cercle

Geschreven op 23 mei 2024 om 08:56 door Mario De Wilde

Komende zondag 26 mei 2024 om 18u30 neemt Club Brugge het op tegen Cercle Brugge in het kader van de Champions’ Play Offs. De inzet van deze wedstrijd is voor beide partijen enorm hoog. De Brugse stadsderby wordt al enkele jaren als een risicowedstrijd bestempeld, maar nu is het sportief belang van deze wedstrijd nog groter dan voorheen. Politie Brugge zet extra manschappen in en neemt samen met het stadsbestuur extra maatregelen aan de hand van een burgemeestersbesluit. Als Club op zondag landskampioen wordt, volgt er een viering op maandagavond in het centrum van de stad.

Omdat Anderlecht vorige zondag de duimen moest leggen voor Club Brugge en Cercle Brugge op zijn beurt verloor van Union, blijft de strijd voor de landstitel spannend tot het einde. Bij winst kan Cercle Brugge zich van Europees voetbal verzekeren. Bij winst of een gelijkspel van Club Brugge kan het zich tot landskampioen kronen.
Naar aanleiding van deze wedstrijd, die bestempeld wordt als een wedstrijd met een verhoogd risico, heeft burgemeester Dirk De fauw een aantal veiligheidsmaatregelen genomen om zondag de openbare rust en veiligheid op het grondgebied van St.-Andries te vrijwaren:
• Een glasverbod op de openbare weg binnen de perimeter rond het Jan Breydelstadion
• Een verbod op het bezit en gebruik van pyrotechnische middelen
• Een verbod op het bezit en gebruik van alle voorwerpen die gebruikt kunnen worden om het gezicht te bedekken
• Afbakenen van een evenementenzone in de omgeving van de Platse van St.-Andries op de Gistelse Steenweg tussen het kruispunt van de Koning Leopold III laan met de Albert Serreynstraat en de Pastoriestraat. (afbakening van 15u tot 23u)
Voor de politie is het vooral belangrijk om de beide supportersgroepen van elkaar te scheiden om zo de kans op vermenging en incidenten te verkleinen. Ook wordt er wat verkeershinder verwacht van en naar het stadion. Door het inrichten van een evenementenzone op de Platse is er ook een parkeerverbod in de Zandstraat tussen de Koude-Keukenstraat en de Pastoriestraat om een vlotte doorstroming te bevorderen. De uitbaters van de horecazaken in de evenementenzone mogen een mobiele tapinstallatie plaatsen en krijgen ook de toestemming voor een DJ die kan instaan voor muziek op het openbaar domein. De stad voorziet voldoende vuilnisrecipiënten en mobiele toiletten en doet er alles aan om na afloop de zone zo snel mogelijk op te ruimen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.