Home > Brugse politie klist na intensief speurwerk Franse inbreker van bestelwagens in Brugge en Kortrijk

Brugse politie klist na intensief speurwerk Franse inbreker van bestelwagens in Brugge en Kortrijk

Geschreven op 13 mei 2024 om 14:30 door Mario De Wilde

Na intensief speurwerk slaagde de Brugse politie erin om op relatief korte termijn een dief te vatten die zowel in Brugge als Kortrijk inbrak in meerdere bestelwagens. Hij ging daarbij telkens op dezelfde manier te werk. In elke bestelwagen die hij viseerde, boorde hij een gaatje nabij het slot en ging daarna meermaals met kostbaar werkmateriaal aan de haal. De 29-jarige Fransman verscheen dinsdag 7 mei voor de Brugse raadkamer die besloot de aanhouding van de man te verlengen.

De inbraken in bestelwagens vonden plaats in de nacht van 19 april in St-Andries. Toen kreeg de politie van Brugge maar liefst 8 meldingen binnen. De inbreker stal heel wat werkmateriaal waarbij de schade opliep tot in de tienduizenden euro’s.

Zowel de interventiewerkers van Regio West als de recherche binnen Politie Brugge gingen op onderzoek waarbij ook beelden van de ANPR-camera’s werden bekeken. Een verdacht voertuig kwam hierbij al snel in hun vizier. Toen op 24 april dezelfde wagen opdook in Kortrijk en daar op dat tijdstip ook 6 feiten van inbraak in bestelwagens werden geteld, viel de puzzel in elkaar.

Door een melding van een ANPR-camera op het moment dat de man via Rekkem op 3 mei opnieuw ons land binnenreed, kon de recherche van politie Brugge de verdachte even later door de Federale Wegpolitie laten onderscheppen. De man was alleen onderweg maar in de auto vond de politie wel inbrekersmateriaal aan en een nieuwe buit. Ook in de omgeving van Lokeren had hij opnieuw toegeslagen. Hij werd meteen gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het parket van Brugge vervolgt de verdachte nu voor de hele reeks inbraken. Op dinsdag 7 mei moest de Fransman voor de raadkamer verschijnen, die zijn aanhouding dus bevestigde.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.