Home > Brugse medewerkers buurtcentra ontvangen attentie uit-munt-ende inzet

Brugse medewerkers buurtcentra ontvangen attentie uit-munt-ende inzet

Geschreven op 28 september 2020 om 12:18 door Mario De Wilde

Jaarlijks zet Mintus de logistiek medewerkers van de buurtcentra in de kijker. Ze zijn een drijvende kracht op meer dan 10 locaties in Brugge, waar buurtbewoners elkaar treffen voor een babbel, een activiteit, curus of uitstap. Voor het weekend werden ze symbolisch beloond met een muntplantje.

Coördinator Bart Lambrecht: “De buurtcentra zijn een ankerpunt van Brugge-centrum tot Zeebrugge en van Assebroek tot Sint-Michiels. Door de coronacrisis moesten we tijdelijk de deuren sluiten, maar sinds september hebben we heel wat activiteiten ‘coronaproof’ heropgestart. Onze onderhoudsmedewerkers, gastvrouwen en gastheren zorgen er in elk buurtcentrum voor dat de zaken vlot verlopen en dat bezoekers op hun wenken bediend worden. Die inzet belonen we graag. Met een muntplantje waarderen we de uitmuntende inzet van onze mensen én kruiden we de toekomst.”

In totaal werden er 50 plantjes uitgedeeld aan het logistieke team van de Mintus-buurtcentra. De toekomst van die buurtcentra ziet er trouwens dynamischer dan ooit uit. Sinds kort richt de werking zich tot alle buurtbewoners, ongeacht hun leeftijd. Het is de bedoeling om Bruggeling over generaties heen te verbinden in hun eigen wijk en omgeving. Schepen Pablo Annys: “Het lokaal bestuur in Brugge wil zo dicht mogelijk ‘bij de mensen’ staan. We hebben dat niet alleen in het lokaal sociaal beleid genoteerd, we maken er concreet werk van. De buurtcentra zijn daarbij een belangrijke troef. Het is hier dat jonge gezinnen, medioren en senioren het hele jaar terecht kunnen om cursussen te volgen, mensen te ontmoeten of deel te nemen aan activiteiten. Die laagdrempelige initiatieven maken dat mensen elkaar in een vertrouwde omgeving kunnen ontmoeten en de hand reiken. Ook ik waardeer de inzet van alle logistiek medewerkers van de Mintus-buurtcentra ten zeerste. Mede door hun inzet versterken we het sociale weefsel in Brugge en investeren we in een stad die echt om mensen draait.” Meer info over de buurtcentra van Mintus: www.dienstencentra-brugge.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.