Home > Brugse Maxime Blieck: “Als ik breakdance, kan ik helemaal mezelf zijn.”

Brugse Maxime Blieck: “Als ik breakdance, kan ik helemaal mezelf zijn.”

Geschreven op 31 januari 2019 om 14:13 door Mario De Wilde

Bad ass b-girl Maxime Blieck (19) uit Brugge vertelt in de mini-documentaire Why We Move over hoe ze met breakdancing jongens en meisjes inspireert om hun dromen na te jagen, waar ze ook vandaan komen.

“Iedereen kan iets bereiken, ongeacht je positie op de sociale ladder,” vertelt Maxime in Why We Move. Vorig jaar was ze de tweede vrouw ooit op de Red Bull BC One Belgium Cypher, de belangrijkste breakdance-competitie van België, en werd ze ook het gezicht van de internationale kledinglijn van Red Bull BC One. Nochtans blijft breakdance vooral een mannenwereld, maar dat vindt Maxime helemaal niet erg. “Toen ik jonger was, zag ik vaak jongens breaken aan het station. Ik vond dat toen al cool. En van het één kwam het ander. Als ik break, dan kan ik gewoon mezelf zijn. Ik merk ook dat ik veel respect krijg omdat ik als meisje break. Er zijn er niet veel die dat doen. Maar ik ben een doorzetter. Ik merk dat ik zowel jongens en meisjes uit verschillende leefmilieus inspireer. Ik kom zelf uit een gezin waar niets ons in de schoot geworpen werd. Ik vind het dus belangrijk om andere jongeren de boodschap mee te geven dat je ongeacht je positie op de sociale ladder iets kan bereiken. Als je er maar voldoende in gelooft en er keihard voor werkt.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.