Home > Brugse Kapucijnenklooster wordt evenementenruimte en….slaapplaats. Komend weekend te bekijken

Brugse Kapucijnenklooster wordt evenementenruimte en….slaapplaats. Komend weekend te bekijken

Geschreven op 9 september 2022 om 10:18 door Mario De Wilde

In aanwezigheid van Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir, burgemeester Dirk De fauw en enkele schepenen van Brugge werd de toekomst en de nieuwe bestemming voor het Kapucijnenklooster in Brugge voorgesteld. Het gebouw wordt een betekenisvolle gemeenschapsplek met evenementenruimte, waar je ook kan logeren. Het klooster, de kerk en de tuin is sinds december 2021 in beheer van Toerisme Vlaanderen en kreeg net als de Sint-Godelieveabdij een opmerkelijke herwaardering en toeristische ontsluiting. Er zullen in de toekomst evenementen georganiseerd worden en de voormalige slaapvertrekken worden een internaat dat in de vakantieperiodes ter beschikking wordt gesteld voor jeugd- en groepsverblijven. De tuin wordt omgedoopt tot de Franciscustuin en wordt, aldus de minister, ‘een open hof en een creatieve broedplek’.

“Een vierde van het Brugse grondgebied bestaat uit historisch religieus erfgoed van kerken en kloosters,” zegt burgemeester Dirk De fauw. “Zo waren er in de 17de eeuw bijna 40 kloosters met grote tuinen in de stad aanwezig. Deze hebben een ongelooflijke stedenbouwkundige erfenis achtergelaten. Als stadsbestuur vinden we het uiteraard zeer belangrijk dat dergelijke sites een nieuwe zinvolle en maatschappelijke invulling krijgen, met het grootste respect voor de ziel van deze plekken en hun erfgoedwaarde. We zijn dan ook zeer blij dat we samen met Toerisme Vlaanderen onze schouders onder dit project kunnen zetten.”

Kom langs!
Op zaterdag 10 en zondag 11 september kan je de nieuwe plannen voor het Kapucijnenklooster zelf komen ontdekken tijdens het weekend van Open Monumentendag. Op het programma staan verhalenvertellers, lezingen, concerten en koorgezang. Maar ook de Sint-Godelieveabdij gooit opnieuw de deuren open. Je kan er ontdekken wat er met alle input van vorig jaar is gebeurd. Alle activiteiten zijn gratis maar voor sommigen is reserveren wel verplicht.

Foto: Burgemeester Dirk De fauw met enkele Brugse schepenen en Peter De Wilde, CEO Toerisme Vlaanderen

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.