Home > Brugse chef-kok van Hotel Heritage gaat voor duurzame vis in kader van Relais & Châteaux World Oceans Day

Brugse chef-kok van Hotel Heritage gaat voor duurzame vis in kader van Relais & Châteaux World Oceans Day

Geschreven op 6 juni 2019 om 14:01 door Mario De Wilde

Op zaterdag 8 juni viert Relais & Châteaux World Oceans Day (VN) onder het thema Fish Unknown. Fish Unknown is een campagne van Relais & Châteaux om ondergewaardeerde, minder bekende vissoorten in het culinaire zonnetje te zetten. In België kunnen gasten van Pastorale** (Rumst) en Hotel Heritage (Brugge) genieten van een speciaal voor World Oceans Day ontworpen menu waarin duurzame vis centraal staat. Op World Oceans Day organiseert Relais & Châteaux kooklessen, evenementen, conferenties en meer. Relais & Châteaux zet zich al jaren in om overbevissing van bedreigde vissoorten en schaaldieren tegen te gaan. Voor Relais & Châteaux is World Oceans Day dan ook de perfecte manier om het culinaire publiek kennis te laten maken met de vissoorten die overvloedig en onderbenut zijn, maar daardoor zeker niet minder lekker! In samenwerking met Ethic Ocean zal de chef van het Brugse Hotel Heritage Relais & Châteaux restaurant zowel wilde soorten als duurzaam gekweekte vissoorten serveren, die zelfs sommige fijnproevers nog niet eerder hebben gegeten.

‘Als jonge chef-kok ben ik er heel trots op dat ik naast de grote koks van de wereld mag werken en mijn eigen rol mag spelen in de wereld van Relais & Châteaux. Ik vind het fantastisch om de beste regionale ingrediënten en het beste van de Belgische keuken te combineren met wereldse smaken. Ik sta klaar om uw smaakpapillen te verwennen!’

Over Relais & Châteaux
Relais & Châteaux, opgericht in 1954, is een vereniging van meer dan 580 unieke hotels en restaurants die wereldwijd delicious journeys verzorgen. Alle aangesloten hotels en restaurants zijn in eigendom van onafhankelijke hoteliers, chefs en eigenaren die hun passie voor hun vak en hun streven naar authenticiteit graag delen met hun gasten. Relais & Châteaux is wereldwijd vertegenwoordigd, van de Napa Valley wijngaarden en de Franse Provence tot de tropische stranden in de Indische Oceaan. Op alle bestemmingen kun je je overgeven aan een compleet verzorgde beleving, geïnspireerd op lokale producten en tradities. Relais & Châteaux leden streven ernaar de rijkdom en de diversiteit van restaurants en de tradities van het gastheerschap over de hele wereld te beschermen, te respecteren en te promoten. Ze onderschrijven deze ambitie door middel van de Vision, gepresenteerd aan UNESCO in november 2014.

www.relaischateaux.com

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.