Home > Brugse chef-kok Pieter Lonneville van Tête Pressée ambassadeur van Label Rouge

Brugse chef-kok Pieter Lonneville van Tête Pressée ambassadeur van Label Rouge

Geschreven op 23 november 2018 om 18:08 door Mario De Wilde

De Brugse chef-kok Pieter Lonneville van Tête Pressée, ambassadeur van ‘Label Rouge’, nodigde deze namiddag de gespecialiseerde pers uit u om de Label Rouge-hoevekip te ontdekken.  Deze kip groeide op in de openlucht, gedurende 81 dagen (twee keer zo lang dan een standaardkip), genoot van een gezonde voeding, op basis van granen, wat bijdraagt tot de uitzonderlijke smaakkwaliteit. De dag werd gestart met een demonstratie van diverse versnijdingen, het bereiden van recepten op basis van verschillende stukken Label Rouge-kip en nadien was er de degustatie van het Chefsmenu op basis van Label Rouge-kip. Pieter Lonneville, chef-kok en specialist op gebied van versnijdingen en bereidingen: “Momenteel is het nog volop wildseizoen en dan komen de feestdagen er aan maar vanaf januari staan er weer een drietal kipbereidingen op mijn vaste kaart. En ook in de afhaalwinkel is er steeds vol-au-vent met uiteraard Label Rouge-kip in de hoofdrol te verkrijgen.”

1. Welke kip is het meest geschikt voor u? Misschien weet u het niet, maar Label Rouge-pluimvee is heel divers en binnen de Label Rouge-kippen vindt u kippen met anders gekleurde poten en pluimage, alsook een voeding en bijzonderheden die anders zijn al naargelang de regio waar ze vandaan komen …
Hierdoor is een breed palet van recepten mogelijk, in functie van culinaire voorkeuren en smaken …

2. Kippenvleugel of kippenbout ? Kom op, kip is veel meer dan dat ! Bij Pieter ontdekt u er de talrijke facetten van : volledig of in stukken, filet, borst, bout, poot, vleugel … De chef toont u hoe u een Label Rouge-hoevekip op oneindig veel manieren kunt klaarmaken!

3. En als er slechts één ding is dat u moet onthouden van Label Rouge-kip? Dan is het dat deze kip garant staat voor het grootste engagement op gebied van dierenwelzijn en de meest gecontroleerde productie van Europa, uitgevoerd door onafhankelijke en geaccrediteerde controle-organismen. Het gaat op een authentieke scharrelkip met vrije uitloop. Kortom, Label Rouge-kip stelt nooit teleur !

De Label Rouge-kip is te verkrijgen in o.a. Carrefour en Delhaize

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.