Home > Brugse Burgrock pakt op 11 juli uit met een radioshow en muzieksessies

Brugse Burgrock pakt op 11 juli uit met een radioshow en muzieksessies

Geschreven op 24 juni 2020 om 08:18 door Mario De Wilde

Corona heeft roet in de cultuur- en evenementenzomer van Brugge gegooid. Dit jaar zal er op de Vlaamse Feestdag op 11 juli dus ook geen Burgrock plaatsvinden. Maar de organisatie komt nu met een coronaproof alternatief. Samen met Villa Bota stak het een twee uur durende radioshow in elkaar, die op zaterdag 11 juli wordt uitgezonden. “Tijdens de show blikken we terug op de voorbije 15 jaar en laten we ons licht ook schijnen over de editie van 2021. We hebben enkele exclusieve tracks met Brugse artiesten opgenomen, die je dan voor het eerst kunt beluisteren”, stelt Roeland Van Den Driessche, voorzitter van Burgrock vzw.

Burgrock is al een tijdje een vaste waarde in het culturele zomeraanbod van Brugge. De organisatie ontstond in 2005 toen het 11 Juli-Komitee besliste om samen met de stedelijke jeugdraad een jeugdig evenement op poten te zetten naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag. Intussen is het festival uitgegroeid tot een vaste waarde en lokt het op 11 juli jaarlijks duizenden muziekliefhebbers naar de Burg.

Roeland Van Den Driessche: “Brugge heeft in de zomer een fantastisch evenementenaanbod. We zijn overtuigd dat ook Burgrock intussen zijn plaats op de kalender heeft verdiend, met een verrassend programma en een eigen, trouw publiek. Corona trekt nu een streep door onze rekening, maar dat hield ons niet tegen om op zoek te gaan naar een andere invulling: een radioshow waarin de Brugse muziekscene centraal staat.”
Lokaal talent verdient een plaats op Burgrock
Burgrock biedt lokaal talent al jaren een podium op een unieke locatie. En in 2020 zou dat niet anders geweest zijn. “Voor corona zag alles er naar uit dat er een topeditie in de maak was. We wilden terugkeren naar onze wortels en volop de kaart trekken van jong, Brugs talent. We hadden een oproep naar alle Brugse middelbare scholen gestuurd en versterkten ook onze band met Jeugdhuis Comma. Na twee jaar zouden er opnieuw preselecties in het jeugdhuis plaatsvinden.”
“Die eerste selectie blijft belangrijk om zeker te zijn van de kwaliteit van de bands”, stelt bestuurslid Stijn Verplancke. “Het lijstje met winnaars oogt intussen indrukwekkend, met als uitschieter Elli Mac. Zij won vorig jaar de 15de editie, een rockconcours tussen de beste muziekgroepen van de voorbij 15 jaar. Zij mocht dan ook niet ontbreken in onze radioshow.”
Live-opnames van D’Expediteurs, Elli Mac en Minx (Flatcat)
Jongerenradio Villa Bota was meteen gewonnen voor het idee om een radioshow te maken en zette mee de schouders onder het project. “Een namiddag lang doken we in de studio. Het resultaat is een twee uur durende show met optredens van de Brugse hiphopformatie D’Expediteurs, Elli Mac en Minx, de zanger van de Brugse punkrockband Flatcat. Zij waren opgetogen over het idee en enthousiast om enkele nummers op te nemen, want ook zij hebben warme herinneringen aan Burgrock.”
Ook over de editie van 2021 wordt een woordje gesproken. “We zouden er deze zomer een lap op geven, maar sparen onze energie nu voor volgend jaar. Dat geeft ons wat meer voorbereidingstijd en dat komt eigenlijk goed van pas. Andere organisaties reiken ons zelfs de hand en komen met leuke ideeën om ons festival te versterken. We zullen sterker uit dit sabbatjaar komen”, klinkt het bij Roeland Van Den Driessche overtuigend.

De Burgrock-radiosessie wordt op zaterdag 11 juli tussen 10u en 12u integraal uitgezonden op Villa Bota en zal ook als download ter beschikking worden gesteld. De presentatie is in handen van voormalig VRT-radiojournalist Björn Crul.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.