Home > Brugse BEUK brengt a.s. vrijdag nieuwe EP ‘Dynamiet’ uit

Brugse BEUK brengt a.s. vrijdag nieuwe EP ‘Dynamiet’ uit

Geschreven op 11 maart 2019 om 20:28 door Mario De Wilde

De Brugse hardrockformatie BEUK brengt a.s. vrijdag 15 maart de nieuwe EP ‘Dynamiet’ uit bij Parsifal Record Label. De nieuwe EP is een ode aan vijf decennia rockmuziek, in een snedige productie van Ace Zec (Diablo Blvd, King Hiss, Spoil Engine) en werd gemasterd door Grammy Award-winnaar Alan Douches uit New York (Aerosmith, Run DMC, Mastodon, Monster Magnet). Bij de titelsong ‘Dynamiet’ hoort een video van de Britse cineast JR Lewis (Top Loader, Saint Apache) en is een oversneden ode aan de periode rond 1970, toen de rockscene tijdloze
parels afleverde. Volgens nostalgische kenners klinkt vinyl nog altijd beter dan digitale technologie. Al
zal dat wellicht vooral aan de toenmalige songschrijvers liggen. Het lied over de Eerste Wereldoorlog ‘Hel van de Planeet’ verscheen in 2018 als single. Het dreigende ritme inspireerde Britse radiostations tot de vergelijking ‘Belgische Rammstein’. Het thema ‘oorlog en vrede’ verloor een eeuw na 1914-18 nog niets aan relevantie. Gelukkig krioelt het in de rock & roll ook van de mooie meisjes. Turbotine is BEUK’s persoonlijke muze, een Venitiaans blonde schone met een vurig karakter. Dit is stevige punkrock want rosse meisjes zijn doorgaans de wildste van de klas. Of niet soms?
Londense muziekscene 
De heren van BEUK staken hun liefde voor wielrennen nooit onder stoelen of banken. Daarom krijgt live favoriet ‘Alles Wat Je Wil’ een studiojasje aangemeten. Deze felle punksong bejubelt de flandriensmentaliteit waarmee Jelle Wallays vijf jaar geleden de klassieker Parijs-Tours won. Tot hun verbazing speelde de Nederlandstalige band al meer dan 20 keer in Engeland. De liefde voor de Londense muziekscene is wederzijds. Geniale Gypsy vertelt hoe in de clubs nog steeds de geesten van Jimi Hendrix, Amy Winehouse en AC/DC’s Bon Scott rondwaren. Afsluiter ‘Tijdbom’ is een protest tegen de toenemende chaos en geweld in de wereld. Op deze single van afgelopen herfst kreeg BEUK versterking van Frank Dubbe, die voor het eerst in het Nederlands zingt. De Oostendse oerpunkrocker is een maat van Arno, Marcel Vanthilt en wijlen Willy Willy. ‘Dynamiet’ is vanaf vrijdag 15 maart beschikbaar op alle digitale kanalen. De fysieke cd is te koop vanaf het optreden zaterdag 16 maart in Barock, Brugge-Sint-Michiels.

‘Foto Johan Vanparys’.

 

5 reacties

Francientje
Geschreven op 2019-03-15 20:08:19
De max !!! 😜🤘🤘🤘
Renaat
Geschreven op 2019-03-13 15:16:16
Super gasten, die super goeie muziek maken... Voor altijd de BEUK er in 👊👊👊
Kazzen
Geschreven op 2019-03-13 12:56:22
Als Alan Douches, die o.a. ook werkte met The Dillinger Escape Plan, Death, Baroness, Cannibal Corpse, Misfits, en Motorhead, zich inlaat met BEUK moet het inderdaad een "steengoede" EP worden. Ben benieuwd :-)
Guy
Geschreven op 2019-03-13 11:51:15
Ben er al van de start bij. Bère kerels, vrienden voor het leven en muziek die beukt ! Je kan gewoon niet blijven stil staan. Rock On !
Ann Bruneel
Geschreven op 2019-03-12 10:28:55
Beste Nederlandstalige band sederd lange tijd. Rock ten top .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.