Home > Brugse begraafplaatsen krijgen extra aandacht in aanloop naar Allerheiligen

Brugse begraafplaatsen krijgen extra aandacht in aanloop naar Allerheiligen

Geschreven op 24 oktober 2019 om 13:49 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van Allerheiligen krijgen de Brugse begraafplaatsen extra aandacht. “De regieploegen leggen de begraafplaatsen piekfijn klaar voor de periode van 1 november: bladeren worden verzameld en verwijderd, beplantingen worden opgeschikt, onkruid wordt gewied en paden worden schoongeveegd. Om voor wat kleur te zorgen worden er chrysanten geplant en nieuwe zitbankjes maken het mogelijk om even uit te rusten tijdens een bezoek aan de begraafplaats,” zegt Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Bloembollen, Chrysanten en vaste planten

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Om op de begraafplaatsen voor voldoende bloei te zorgen worden bloembollen, vaste planten en bodembedekkers aangeplant. Zo worden er op de begraafplaats van Sint-Kruis 10.000 bloembollen geplant, in Ver-Assebroek komen er 3.400 bloembollen op het centrale plein voor de begraafplaats en op de Centrale Begraafplaats komen er 5.000 bloembollen. Ook op de andere begraafplaatsen worden bloembollen aangeplant.” Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “Tegen 1 november worden er 521 troschrysanten in diverse kleuren geplaatst op de Brugse begraafplaatsen. Bij de oorlogsgraven komen er tegen 11 november 190 witte troschrysanten bij. De aanplant van diverse vaste planten en bodembedekkers in het voorjaar wordt bekeken, want deze zorgen voor een gevarieerde bloeiperiode het hele jaar door.”

Zitbanken

Schepen van Openbaar Domein: “bezoekers van het kerkhof kunnen uitrusten op een van de vele zitbanken die we bijkomend plaatsen. Zo worden er 8 extra banken geplaatst op het kerkhof in Sint-Kruis en 2 extra banken in de dreef naar de hoofdingang van de Centrale Begraafplaats. Op het kerkhof van Sint-Michiels werden er 2 extra banken geplaatst.”

Natuurbegraafplaats en sterrenbos

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “In 2020-2021 maken we een masterplan begraafplaatsen op. Doel van dit masterplan is o.a. om tegemoet te komen aan nieuwe begraafvormen in Brugge (natuurbegraafplaats Blauwe Toren, sterrenkinderen). We zetten ook verder in op het vergroenen van de Brugse begraafplaatsen, begraafplaatsen evolueren naar echte begraafparken.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.