Home > Brugse bartender Robbe Dupon wint Tio Pepe Challenge en mag naar Jerez de la Frontera

Brugse bartender Robbe Dupon wint Tio Pepe Challenge en mag naar Jerez de la Frontera

Geschreven op 28 april 2024 om 10:26 door Mario De Wilde

Winnaar Tio Pepe Challenge 2024 Robbe Dupon (Straight Up Drinks Brugge) gaat als Belgisch
kampioen naar Jerez de la Frontera om het op te nemen tegen de beste bartenders ter wereld.. Hij haalde het met ‘El Nogal’ – een eerbetoon aan al zijn ervaringen tijdens het afgelopen jaar 2023 – van negen andere topbartenders uit het ganse land. Dupon zal in mei de Belgische eer verdedigen in de bakermat van de Sherry, het Spaanse Jerez de la Frontera. Jack Angove van Koks&Tales (Hasselt) en Bar Burbure-bartender Tijn Kempinkski uit Antwerpen maakten respectievelijk met zilver en brons het podium compleet.

TOP 3 Tio Pepe Challenge 2024

1. Robbe Dupon, Straight Up Cocktails – Brugge, cocktail ‘El Nogal’
2. Jack Angove, Koks&Tales – Hasselt, cocktail ‘Sherry Anne’
3. Tijn Kempinkski, Bar Burbure – Antwerpen, cocktail ‘The Wanderlust’

Robbe Dupon imponeerde tijdens de Tio Pepe Challenge. Zijn cocktail, geserveerd in een koffiekopje, werd gemaakt terwijl hij een ontroerend verhaal vertelde over de hoogte- en dieptepunten van zijn afgelopen jaar. “Met een plek in de top drie zou ik al zeer blij zijn geweest. Sowieso had ik niet verwacht om te winnen. Volgens mij was het een zeer nipte beslissing.”

“Deze cocktail is een samenvatting van het afgelopen jaar. 2023 was een mooi jaar voor mij op
het gebied van mijn carrière; ik heb veel fijne dingen mogen doen. Zo kon ik drie maanden werken in de internationaal bekende bar A Bar with Shapes for a Name, een bar uit de World’s 50 Best Bars- lijst. Daarnaast heb ik helaas ook afscheid moeten nemen van mijn oma en dat was natuurlijk niet prettig. Al deze ervaringen worden samengevat in mijn cocktail El Nogal. Een overwinning in de Tio Pepe Challenge is een natte droom die uitkomt voor iedere bartender in de cocktail scene hier in België”, aldus Robbe Dupon, winnaar Tio Pepe Challenge 2024

De ‘El Nogal’ van Robbe Dupon
-40 ml Honey Butter Washed – Nomad Outland Whisky
-30 ml La Copa Rojo Vermouth – Gonzàlez Byass
-20 ml Coffee infused Gonzàlez Byass Alfonso Oloroso Seco-Decàntalo
-5 ml Simple syrup
-1 dash Saline Solution
-3 druppels walnoot olie

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.