Home > Brugse Bargeweg is terug open voor gemotoriseerd verkeer

Brugse Bargeweg is terug open voor gemotoriseerd verkeer

Geschreven op 28 oktober 2022 om 16:41 door Mario De Wilde

Op het Bargeplein is de nieuwe Cactus Club bijna volledig af. Om aan deze zaal en bijkomende activiteiten tegemoet te komen, moesten de riolering en rijweg van de Bargeweg vernieuwd worden. “De werkzaamheden in de Bargeweg zijn bijna afgerond. Vandaag wordt de rijweg opengesteld voor verkeer.” vertelt Schepen van Openbare Werken Mercedes Van Volcem. “In de Bargeweg was er geen riolering aanwezig en ook het wegprofiel was niet aangepast aan de toekomstige activiteiten van de Cactus Club. VZW Cactus Muziekcentrum is, door het jaarlijks organiseren van drie festivals en de unieke programmatie van muziekgroepen, een echte culturele meerwaarde voor onze stad. Daarom besloten we de Bargeweg heraan te leggen om tegemoet te komen aan de nieuwe Cactus Club.”

In 2020 ging de eerste fase van de werkzaamheden in de Bargeweg van start. Een DWA-riolering (droogweerafvoer) werd geplaatst tussen de Katelijnestraat en de nieuwe concertzaal. De tweede fase startte eind mei 2022. Dit hield de volledige heraanleg van de rijweg in asfalt in. De bestaande verharding voor parkeerplaatsen is verwijderd. In de plaats werd een voetpad van 2m breed en een fietspad van 4m breed aangelegd. Dit maakt de straat verkeersvriendelijker. Ook werd een verkeersplateau geplaatst om het verkeer af te remmen en er komt een groene strook van 1,5 meter tussen de rijweg en het fietspad nog aan te brengen.
Werken zo goed als afgerond: Bargeweg open voor verkeer
De werken aan de Bargeweg zijn zo goed als afgerond. Op 28 oktober 2022 wordt de rijweg opengesteld voor verkeer. Na de herfstvakantie staan er nog enkele, kleinere zaken op de planning, namelijk het plaatsen van de fietsbeugels en de omegaprofielen en het beplanten van de groenzones. De totale investering in de Bargeweg bedraagt 370.858,67 euro (incl. BTW). De werken werden uitgevoerd door Onderneming Jozef Huys & Zonen BV.
Laatste loodjes aan de Cactus Club
De omgevingsaanleg van de Cactus Club is in uitvoering. Deze werken werd eind september gestart en zal tegen het einde van 2022 beëindigd zijn. De werkzaamheden bestaan enerzijds uit de aanleg van de toegang en vestibuleplein en anderzijds de aanleg van een brandweerweg. De investering in deze werken bedraagt zo’n 314.000 euro.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.