Home > Brugse Ann Kindts wil met haar boek ‘Voor altijd in mijn hart’ verlies bespreekbaar maken

Brugse Ann Kindts wil met haar boek ‘Voor altijd in mijn hart’ verlies bespreekbaar maken

Geschreven op 17 januari 2019 om 23:26 door Mario De Wilde

Naar aanleiding van brandend actuele onderwerpen als depressie, burn-out, rouw, gezinsdrama’s, … wil de Brugse Ann Kindts maar wat graag haar boek ‘Voor altijd in mijn hart’ voorstellen. Ann: “Je kunt geen krant meer openslaan zonder dat één van deze thema’s aan bod komt. In deze huidige maatschappij lijken steeds meer mensen hun grip op zichzelf te verliezen en kunnen ze niet meer naar behoren functioneren. Ze worden vaak in bovenstaande diagnoses onderverdeeld, ik maakte het zelf ook mee. Ik bied u met mijn boek een andere invalshoek aan en wil anderen sensibiliseren voor mogelijke traumatische oorzaken in de kindertijd.”

Eigen verhaal

‘Voor altijd in mijn hart’, uitgegeven door Witsand Uitgevers, vertelt haar persoonlijke verhaal, over de impact van uitgestelde rouw op haar leven. “Op jonge leeftijd verloor ik mijn broertje aan kanker. Ik groeide op in de jaren ’80 waar vele onderwerpen gewoon taboe waren en werden doodgezwegen. Valse overtuigingen en overlevingspatronen die ik toen had aangenomen waren zodanig vastgeroest in mijn leven dat ik me hier pas op mijn 39ste van bewust werd nadat deze patronen mijn leven overhoop hadden gegooid. Het gevoel van doelloosheid, de vele vragen over je eigen identiteit, … wanneer niets meer lukt en je langdurig thuis geschreven wordt met een diagnose als burn-out. Traumatische ervaringen in de kindertijd, en dit kan zeer uitgebreid zijn, een overlijden, verlies van werk of lichaamsfunctie, adoptie, donorkind, mishandeling, dominante ouders, alcoholverslaafde ouders, … teveel oorzaken om op te sommen, maar die allen kunnen leiden tot een crash ( mentaal/fysiek). Onverwerkt verdriet kan je wereld op latere leeftijd onverwacht aan het wankelen brengen… Met mijn boek, mijn openhartig relaas, wil ik herkenning bieden aan lotgenoten, inzichten verschaffen aan hun vrienden, familie, collega’s. Er zijn heel wat boeken te vinden over rouw, burn-out,… maar u zult zo’n openhartig verhaal over uitgestelde rouw nergens anders vinden. Om herkenning te kunnen bieden en dat was mijn doel, was het noodzakelijk om mezelf op tal van vlakken bloot te geven, en dat heb ik ook gedaan. Ik heb reeds mensen bereikt via mijn eigen sociale netwerk van wie je niet zou verwachten dat ze gelijkaardige ervaringen en gevoelens zouden delen. Ik zou veel meer mensen willen bereiken, vandaar dat ik graag beroep doe op jullie.”

Foto: Davy Coghe

Meer informatie op www.annkindts.be of op de facebookpagina ‘voor altijd in mijn hart’. Het boek is verkrijgbaar in alle Standaard boekhandels en natuurlijk ook via de vele online shops, het is eveneens uitleenbaar in een toenemend aantal bibliotheken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.