Home > Brugse aannemer start met renovatie historische site Peter Benoitlaan

Brugse aannemer start met renovatie historische site Peter Benoitlaan

Geschreven op 10 februari 2021 om 11:12 door Mario De Wilde

Aannemer en interieurbouwer Babo uit Brugge is zopas gestart met de renovatie van zijn vestiging in de Peter Benoitlaan in Brugge. De gebouwen, die dateren uit de jaren ’50, zullen grondig worden opgeknapt en herschikt. “We willen onze terreinen optimaal benutten en tegelijk nieuwe bedrijfsruimte voor ambachtelijke ondernemers ontwikkelen. Als we op schema blijven, kunnen we eind 2021 de nieuwe vestiging in gebruik nemen”, vertellen Mathias en Thomas Van Vlaenderen, zaakvoerders van het bedrijf.

De historiek van Babo gaat terug tot 1922, toen Maurice D’hondt een aannemingsbedrijf oprichtte. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg onder leiding van zijn zoon en zijn kleinkinderen de Brugsche Algemene Bouwonderneming vorm. In die naoorlogse periode kende het bedrijf een enorme groei en werden een aantal opmerkelijke projecten gerealiseerd, zoals het gerechtsgebouw en de stedelijke bibliotheek De Biekorf in Brugge.

Intussen is met Mathias en Thomas Van Vlaenderen de vierde generatie aan de slag. Zij leggen zich toe op renovatie- en interieurprojecten voor particulieren en bedrijven, met uniek maatmeubilair en schrijnwerk. De voorbije jaren investeerde Babo ook fors in nieuwe machines en technologie. Maar toen brak de coronacrisis uit. Mathias Van Vlaenderen: “Heel wat projecten hebben vorig jaar vertraging opgelopen. De schade hebben we intussen ingehaald en nu is de tijd rijp om onze eigen infrastructuur onder handen te nemen. Het energieverbruik in ons huidig gebouw is momenteel te hoog. We willen een nieuw atelier en kantoren die voldoen aan de recentste energienormen. We kiezen daarom voor duurzame technieken, een goede isolatie en zonnepanelen.”

Investeringskost terugverdienen

De familie pompt ruim twee miljoen euro in zijn vernieuwde vestiging. “De oude betoncentrale wordt afgebroken en de schrijnwerkerij verhuist naar de achtergelegen loodsen, die momenteel leegstaan. De absolute eyecatcher van het project wordt de binnentuin, een ontmoetingsplaats die voor natuurlijke lichtinval in de schrijnwerkerij zal zorgen. We werken hiervoor samen met het Brugse architectenbureau Dertien 12”, licht Thomas toe. Ook de bedrijfsruimte vooraan zal een facelift en een nieuwe functie krijgen. “We willen een multifunctionele ruimte creëren, waar plaats is voor één grote of meerdere kleine ondernemingen. In een ideaal scenario wordt het een co-workingspace voor ambachtelijke productieberoepen. Ze zouden dan een mooie aanvulling vormen voor onze activiteiten. Maar we staan natuurlijk open voor alle ideeën.”

Uitvoering door eigen team

Babo is van plan om de werken voor een groot deel zelf uit te voeren, aangezien het daarvoor alle expertise in huis heeft. Als alles naar wens verloopt, zullen eind 2021 de nieuwe kantoren en de schrijnwerkerij in gebruik worden genomen. “Onze kantoren zullen een pak ruimer zijn en dat is nodig om een groei op de particuliere en bedrijfsmarkt te realiseren. We gaan resoluut voor kwaliteitsvolle totaalprojecten waarbij we onze jarenlange opgebouwde expertise in de verf kunnen zetten”, besluit zaakvoerder Mathias Van Vlaenderen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.