Home > Brugs VR-bedrijf Alfa Vision ontwikkelt omvangrijk museaal project in Baku (Azerbaijan)

Brugs VR-bedrijf Alfa Vision ontwikkelt omvangrijk museaal project in Baku (Azerbaijan)

Geschreven op 27 maart 2019 om 16:01 door Mario De Wilde

Deze namiddag kwam een belangrijke delegatie uit Azerbaijan naar het Historium van Brugge om een belangrijke deal te ondertekenen. Asgar Alakbarov(Director of the State Department of the Historical and Architectural Reserve of Icherisheher under the Cabinet of Ministers of the Republic of Azerbaijan) en Javid Kazimov (Director of The Administration of the Historical and Architectural Reserve ofIcherisheher) uit Baku werden gastvrij ontvangen door Hans Vandamme van Alfa Vision.

Na diverse Belgische en buitenlandse opdrachten, realiseert AlfaVision (Brugge) immers een omvangrijk museaal totaalproject in Azerbeidzjan. In Baku*, stad in volle ontwikkeling, staat het in voor de coördinatie en totaalinrichting, inclusief huisstijl, van een nieuw museum, Baku Khan Palace. Samen met de delegatie uit Baku gaf Hans Vandamme van AlfaVision een eerste inkijk in het project dat de bezoeker vanaf het najaar zal meenemen doorheen de meeslepende geschiedenis en cultuur van Baku. Het Historium op de Brugse Markt was de inspiratiebron was voor Baku Khan Palace. Het project in Baku behelst gethematiseerde kamers, waaronder een Bukhara Caravanserai en een hammam, animatronics, diverse projecties en cutting edge technologie, waaronder een virtual reality ervaring zoals in Brugge. Ook wordt er gewerkt met wisselende geuren, temperaturen en bijzondere geluiden. Na de persconferentie ontving de Gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwe, de culturele delegatie in zijn ambtswoning, op vijf passen van het Historium.

*Baku of Bakoe is de hoofdstad van Azerbeidzjan. Dit wetenschappelijk, cultureel en industrieelcentrum in de Kaukasus is gebouwd in de vorm vaneen amfitheater. Het is de belangrijkste havenstad aan de Kaspische Zee en is de grootste stad in de Kaukasus-regio. De stad is bezig aaneen opvallend gezwinde stadsontwikkeling waarbijde eeuwenoude, omwalde binnenstad(UNESCO-Werelderfgoed) de dialoog aangaat met futuristische glazen wolkenkrabbers. Soms wordt de stad, die 2.374.000 inwoners telt, ook wel ‘het nieuwe Dubai aan de Kaspische zee’ genoemd.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.