Home > Brugs Stadsbestuur beloont verenigingen en bedrijven met klimaatplan

Brugs Stadsbestuur beloont verenigingen en bedrijven met klimaatplan

Geschreven op 16 oktober 2020 om 14:43 door Mario De Wilde

In het kader van de klimaatcampagne ‘Zorgen voor morgen’ gaat het Brugse stadsbestuur op zoek naar verenigingen, organisaties en bedrijven die op een innovatieve manier de uitstoot van CO2 willen aanpakken of projecten willen uitvoeren die een invulling geven aan de Brugse duurzame voedselstrategie. Wie deelneemt aan de klimaatwedstrijd kan tussen de 500 en de 5.000 euro voor zijn of haar idee in de wacht slepen.

Zorgen voor morgen begint vandaag en dat doe je in Brugge niet alleen. Schepen van Klimaat en Energie Minou Esquenet: “We sleutelen volop aan de opmaak van het Klimaatplan 2030. VITO en Ingenium, twee gerenommeerde studiebureaus, helpen ons om de juiste keuzes te maken zodat we tegen 2030 minstens 40% minder CO2 uitstoten. Maar ondertussen zitten we niet stil: we ontwikkelen en ondersteunen momenteel al verschillende projecten om de lokale uitstoot van broeikasgassen nu al te verminderen.”

Dien je voorstel in

Iedere Bruggeling kan zijn steentje bijdragen. “Met deze klimaatwedstrijd dagen we de Brugse verenigingen, organisaties en bedrijven uit om een goed idee en concreet projectom CO2 te besparen of omtrent duurzame voeding meteen in de praktijk om te zetten. Wie voor 18 november 2020 een voorstel indient, maakt kans op tot 5.000 euro ondersteuning om het idee te realiseren”, zegt schepen Minou Esquenet.

Voor meer info en het deelnameformulier kan je terecht op klimaat.brugge.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.