Home > Brugs stadiondossier: burgemeester Dirk De fauw roept op tot sereniteit

Brugs stadiondossier: burgemeester Dirk De fauw roept op tot sereniteit

Geschreven op 1 oktober 2019 om 18:49 door Mario De Wilde

Het Brugs stadiondossier is een belangrijk dossier dat na 13 jaar helaas nog geen oplossing kent. In september 2017 stelde de Vlaamse regering het noodzakelijke gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) definitief vast. Deze definitieve vaststelling werd op 20 november 2017 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Tot januari 2018 kon men dan beroep aantekenen tegen de beslissing van de Vlaamse regering, wat ook gebeurde. Sindsdien is het wachten op een arrest van de Raad van State. Het stadsbestuur heeft al meermaals gepolst, maar er kan vanuit de Raad van State momenteel geen uitsluitsel gegeven worden over een realistische termijn. Zonder uitspraak van de Raad van State kan dit dossier niet verdergezet worden.

Burgemeester Dirk De fauw heeft recent gevraagd aan de vzw Groen en andere procederende partijen om bezwaren tegen de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters bij de Raad van State in te trekken. Burgemeester De fauw wilde met dit initiatief het dossier in een stroomversnelling brengen en tot een consensus komen. Helaas grepen sommigen deze oproep aan om vzw Groen te viseren en de voorzitter en de bestuursleden van de vzw ontvingen bedreigingen.

Burgemeester Dirk De fauw: “Ik begrijp dat de emoties in dit debat hoog oplaaien, maar dit mag nooit aanleiding geven tot bedreigingen en haatberichten. Dit kan voor mij absoluut niet door de beugel. Ik roep iedereen op om het hoofd koel te houden. Het stadsbestuur blijft dit dossier nauwgezet opvolgen. We onderzoeken, samen met het bestuur van Club Brugge, alle mogelijke oplossingen om zo spoedig mogelijk een nieuw stadion te realiseren. We dringen er alvast bij de Raad van State nogmaals op aan om snel een beslissing ten gronde te nemen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.