Home > Brugs publiek beslist over schuld of onschuld in ‘Assisen – de webcammoord’.

Brugs publiek beslist over schuld of onschuld in ‘Assisen – de webcammoord’.

Geschreven op 21 november 2018 om 21:09 door Mario De Wilde

Theaterhuis Uitgezonderd. komt op a.s. woensdag 28 november naar de Stadsschouwburg in Brugge met het beklijvende theaterstuk ‘Assisen’. Hierin volgt het publiek live een assisenzaak op scène, waar het fungeert als jury en uiteindelijk beslist over schuld of onschuld van de beklaagde. Verteller Bert Verbeke loodst hen door de belangrijkste delen van een assisenproces, in deze een webcammoord, via getuigenissen, flash backs en vlijmscherpe pleidooien door Procureur des Konings (Francesca Vanthielen) en de advocaat van de beklaagde (Kürt Rogiers). De intriges die zo aan het licht komen en het vuur waarmee ieder zijn eigen standpunt en overtuiging verdedigt, leidt tot een regelrechte “mind fuck” voor het publiek. Het theaterstuk ‘Assisen’ is op woensdag 28 november om 20.30 uur te zien in de Stadsschouwburg in Brugge.

Sterrencast

Telkens opnieuw pakt Uitgezonderd. uit met een verrassende sterrencast. “Het is steeds een grote puzzel die we moeten leggen, maar als je dan met zo’n cast kan uitpakken, kan ik alleen maar fier zijn”, legt producent James Cooke uit. “Dé grote verrassing is de comeback van Francesca Vanthielen bij het grote publiek.”.

– Jurgen Casteels, klusjesman en beklaagde – Peter Thyssen
– Gilles Colin, advocaat – Kürt Rogiers
– Veerle Durieux, Procureur des Konings – Francesca Vanthielen
– Jef Voorjans, Voorzitter van het Hof – Frans Maas
– Filip Daems, eigenaar van Club Afrodite – Manou Kersting
– Anne Delorge, alias Candy, webcamgirl – Mira Delbaen
– Robert Delorge, Anne’s vader – Carry Goossens
– Betty De Schepper, alias Mira, prostituee – Kadèr Gurbuz
– Verteller – Bert Verbeke

Het verhaal

Het was een ruchtmakende zaak. Anne Delorge, een zelfbewuste, knappe, zelfverzekerde jonge vrouw combineert onder de schuilnaam “Candy” haar hogere studies met een florissant baantje in de prostitutie. Een dubbelleven dat haar bevalt tot ze plots, op een voormiddag, dood voor de webcam wordt aangetroffen. Gewurgd. Vandaag verschijnt Jurgen Casteels voor het hof van Assisen. Het openbaar ministerie is ervan overtuigd de zaak hard te kunnen maken. Eenvoudig? Niet helemaal. In elk geval: de jury wacht een zware taak. En die jury, dames en heren, hooggeëerd publiek, dat bent u.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.