Home > Brugs Handelscentrum reageert op commotie rond Kerst/Wintermarkt

Brugs Handelscentrum reageert op commotie rond Kerst/Wintermarkt

Geschreven op 30 oktober 2018 om 15:30 door Mario De Wilde

Gezien de recente publicaties in de geschreven pers door Pol Van Den Driessche en in de sociale media door Nele Caus wensen het bestuur van het Brugs Handelscentrum haar standpunt te verduidelijken. “Wij organiseren al meer dan 30 jaar de kerstmarkt die is begonnen met enkele kraamtentjes voor de restaurants op de markt en nu is uitgegroeid tot wat het is. Ons enige doel van de vereniging is om het in Brugge zo aangenaam mogelijk te maken om te shoppen. Wij zijn geheel politiek neutraal. En laat ons heel duidelijk zijn wij zijn voor onze Vlaamse tradities van Sinterklaas en Kerstmis. Wij organiseren de braderieën, bevlaggen de straten en doen doelgerichte promoties rond bepaalde thema’s zoals Valentijn, Moederdag, Pasen…..met als doel Brugge te doen leven.

Veel meer dan kerststalletjes
In die optie probeert het bestuur het kerstgebeuren te verlengen zodat het voor de handelaars, restaurateurs, hoteliers en Bruggelingen aangenamer is om te vertoeven in onze mooie bruisende stad tijdens de wintermaanden. “De wintermarkt omvat veel meer dan de kerststalletjes alleen oa de ijspiste, de ijssculpturen, Sinterklaas, musea, Vlaanderen zingt, Brugse costumiers….Naar aanleiding van de commotie die een drietal jaar geleden is ontstaan doordat de kerstmarkt vroeger begon dan Sinterklaas hebben wij dan de beslissing genomen om de naam Wintermarkt te gebruiken. Dan werden wij niet aangevallen door de personen in kwestie, ook niet verleden jaar.
Wij kennen de verborgen agenda hier niet van en willen ook niet meedoen aan politieke spelletjes. Kerstmis is bedoeld om mensen samen te brengen en mag niet gebruikt worden om partijpolitieke standpunten te uiten.

Wij zijn pro
“Wij willen niet in een hoekje geduwd worden vandaar onze reactie. Wij zijn Pro kerstmis, Pro kerstmarkt, Pro wintermarkt, Pro Sinterklaas, Pro Brugge. Wij zijn handelaars die in Brugge wonen en werken. Indien we mensen beledigd hebben door onze naam drie jaar geleden te veranderen wensen wij ons tegenover hen te excuseren. Het was alleen de bedoeling om Brugge langer dan de kerstperiode in de picture te brengen. Wij willen gerust in dialoog gaan en doen dan ook een oproep om een nieuwe naam te bedenken, alle suggesties zijn welkom via onze website shoppingbrugge.be of via de facebookpagina. Enkele voorbeelden van andere steden: Winter in Antwerpen, Brussel winterpret, Winter in het park (Oostende), Winterland (Hasselt), Gentse winterfeesten. Tot slot wensen wij iedereen al een vredevol kerstmis en hopelijk tot op de kerstmarkt.”

Het bestuur van het Brugs Handelscentrum

1 reactie

Roeland Mortier
Geschreven op 2018-10-31 17:45:18
Alle commoties terzijde gelaten, maar mensen in het buitenland kennen geen "Wintermarkt" maar well "Christmas" market.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.