Home > Brugs Grand Hotel Casselbergh opent vrijdag de deuren voor project van Knokse filmmaakster

Brugs Grand Hotel Casselbergh opent vrijdag de deuren voor project van Knokse filmmaakster

Geschreven op 22 april 2024 om 14:41 door Mario De Wilde

Komende vrijdag 26 april worden de magnifieke lounges van het Brugse Grand Hotel Casselbergh omgetoverd naar een hoogwaardige kunstacademie voor de kortfilm’ Mind of Thought’s van opkomend regisseur Charlotte Verminck (24) afkomstig uit Knokke-Heist. De internationale filmproductie gaat over de sterke invloed van onze gedachten op ons dagelijks leven.
Een uitzondering

Het team van Grand Hotel Casselbergh laat dergelijke filmopnamen normaal niet toe, maar na het ontdekken van het boeiende verhaal van de film die een belangrijke boodschap inhoudt omtrent de huidige mentale gezondheidsproblematiek, besliste het management om toch uitzonderlijk hun accommodatie ter beschikking te stellen voor enkele belangrijke scènes uit de film.
Internationaal team

Voor de productie brengt Charlotte, een 24-jarige filmproducente die zelf haar eerste stappen in de sector zette en geen specifieke opleiding genoot, een team samen van meer dan 50 professionele cast- en crewleden. Uit de 150-tal kandidaten voor de hoofdrollen zijn de Amerikaanse actrice Brienne Mizell en de Belgische-Kameroense actrice Berthe Tanwo Njole uitgekozen. Amerikaans cinematograaf Giancarlo Stigliano komt met zijn team uit New Jersey naar België voor de opnames. “Ook zijn er teamleden afkomstig uit Korea, Congo, China, de Filipijnen en Nederland”, vertelt Charlotte, “ik vind het fantastisch om verschillende nationaliteiten zowel voor als achter de camera samen te brengen en onze perspectieven op gelijke bodem te kunnen delen”.

The American dream

Na de Belgische bioscooppremière hoopt Charlotte met de film naar de Verenigde Staten te reizen en selecties op filmfestivals te behalen. “Mijn droom is om mijn carrière als scenariste-regisseur daar verder op te bouwen”, klinkt het bij Charlotte, “maar toch mijn Vlaamse roots te blijven omarmen.”

Wie is Charlotte Verminck?

Charlotte Verminck is een 24-jarige scenariste/regisseur/filmproducente geboren in Knokke-Heist en wonende te Middelburg (Maldegem). Ze genoot geen specifieke filmopleiding maar zette zelf haar eerste stappen in de sector. Zo startte ze op 10-jarige leeftijd met het maken van filmmontages waarin haar klasgenoten de hoofdrol speelden. Op haar 17de werkte ze als video artieste en creatief directeur voor Belgisch artiest Ozark Henry met wie ze het toenmalige creatief arthouse SOH uit de grond stampte.

Na deze ervaring, reisde ze naar de Verenigde Staten en verbleef ze enkele maanden in Los Angeles om stage te lopen bij het high-end productiebedrijf Little Minx van Rhea Scott, de schoondochter van gerenommeerde regisseur Ridley Scott (Gladiator, Napoleon, Alien). Hierna verdiepte ze zich op eigen houtje in de wereld van film door het bekijken van Youtube video’s en het analyseren van de verschillende storytelling aspecten in scenario’s, en werkte als assistente op enkele (inter)nationale filmproducties (WIL, The Last Front, Girl at the River).

In 2022 debuteerde ze met de poëtische kortfilm “Pathless”. Deze film werd bekroond met de “Best Poetry Film” award op het Motion Pictures International Film Festival en werd geselecteerd op het befaamde Poetry Film Festival in Los Angeles en de First-Time Filmmaker Showcase in de wereldbekende Pinewood Studios.

“Mind of Thoughts” is Charlotte haar eerste narratieve kortfilmproductie. Deze wordt gefinancierd door meerdere privé-investeerders, tax shelter en een publieke crowdfunding die Charlotte heeft opgezet. Voor deze film richtte Charlotte alsook de VZW Above The Nerve op die als doel heeft om een wereldwijde community samen te brengen van mensen met een gedeelde passie voor film en storytelling.

Foto: Charlotte Verminck en een deel van haar filmcrew in Grand Hotel Casselbergh te Brugge

1 reactie

Hutsebaut Rita
Geschreven op 2024-04-23 21:51:25
Wat een prachtig verhaal ze geeft haar internationale filmcrew alle kansen om ook in Europa bekend te worden. Ik doe mijn hoed af voor haar, zo zie je, dat een harde werker met veel zelfstudie er ook kan komen. Ik wens je alle succes toe Charlotte. Misschien tot in Cannes????

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.