Home > Brugs Bierfestival schenkt educatief pakket aan De Varens in Sint-Andries

Brugs Bierfestival schenkt educatief pakket aan De Varens in Sint-Andries

Geschreven op 30 maart 2024 om 08:19 door Mario De Wilde

Het jaarlijkse Brugs Bierfestival is er niet alleen een feest voor iedereen die graag mooie momenten meemaakt, maar ook voor de mensen die het minder getroffen hebben in de maatschappij is er ruime aandacht. Een deel van de opbrengst wordt jaarlijks aan enkele goede doelen geschonken. Na de donatie aan dagcentrum Rozemarijn enkele weken geleden kon het bestuur van het Brugs Bierfestival gisteren een mooi educatief pakket overhandigen aan de school voor bijzonder onderwijs De Varens te St Andries.

En dat pakket zal goed van pas komen, aldus leerkracht Kelly Vandezande: “We willen in De Varens extra inzetten op twee dingen: sociale vaardigheden en lezen. Voor sociale vaardigheden zijn er twee spellen aangekocht als extra ondersteuning voor de lessen sociale vaardigheden die sinds dit schooljaar apart worden aangeboden. Er is vooral gekozen voor een extra focus hierop omdat de leerlingen vaak heel mondig zijn maar eigenlijk geen gesprek aandurven met iemand die ze niet kennen. Op die manier willen ze de leerlingen extra voorbereiden op de maatschappij zodat ze goed leren omgaan met anderen en ook op een correcte manier hun grenzen kunnen aangeven. Anderzijds ook extra aandacht voor lezen voor moeilijke lezers. Technisch voldoende kunnen lezen is een voorwaarde om een zin ook begrijpend te kunnen lezen, maar vaak ontbreekt het aan leesmateriaal voor anderstalige leerlingen en leerlingen met dyslexie. Daarom de aankoop van heel wat boeken om die doelgroep ook aan het lezen te krijgen. Want een zin begrijpend kunnen lezen is ook noodzakelijk om later in de maatschappij belangrijke documenten en dergelijke te begrijpen.”

Op de foto voorzitter van BAB Marc Vandepitte in aanwezigheid van enkel bestuursleden en de directie van de school de Varens.

1 reactie

Marc Vandepitte
Geschreven op 2024-03-31 10:12:25
Altijd leuk iets voor een ander te kunnen doen !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.