Home > Brugs bedrijf Mundo Security zorgt er voor dat de Warmste Week met 30 mensen veilig verloopt

Brugs bedrijf Mundo Security zorgt er voor dat de Warmste Week met 30 mensen veilig verloopt

Geschreven op 22 december 2023 om 06:58 door Mario De Wilde

Mundo Security is niet weinig trots dat het door het stadsbestuur van Brugge aangesteld werd om de beveiliging te verzorgen tijdens de Warmste Week. En reken maar: dat is een hele klus die veel gespecialiseerde (en toch onopvallende) werknemers en de nodige knowhow vereist. Jan De Loof, bestuurder van Mundo Security, uit zijn enthousiasme over de toekenning van dit project aan een opkomende Brugse onderneming: “Wij zijn apetrots dat wij dit project mogen uitvoeren.” Met vijf jaar ervaring beleeft Mundo Security een opmerkelijke groei, waarbij De Warmste Week van deze week het hoogtepunt markeert. Al enkele maanden zijn wij intensief bezig met de voorbereiding en planning voor de Warmste Week, wat voor ons het grootste project tot nu toe is. Dagelijks zetten wij 30 beveiligingsagenten van Mundo Security in. De bewakingsagenten zijn enorm enthousiast om deel uit te maken van de Warmste week. Zorgen voor de veiligheid tijdens de Warmste Week schenkt veel voldoening bij de bewakingsagenten.”

Jan De Loof benadrukt: “Zo’n project maak ik maar één keer in mijn carrière mee. Dinsdag was een buitengewoon drukke dag voor ons met talrijke interventies. De EHBO was even overweldigd, en wij als security hebben hen actief ondersteund. Woensdag verliep rustiger qua interventies, en we hadden alles goed onder controle. Onze security coördinator neemt vanaf het begin van de optredens post in op de containers van KBC, centraal op het terrein gelegen. Vanuit die positie heeft de security coördinator een uitstekend overzicht en kan hij de teams op het terrein direct aansturen. Een nauwe samenwerking met verschillende diensten kenmerkt ons werk. Wij werken intensief samen met de Politie van Brugge en de EHBO-partner. De bewakingsagenten worden aangestuurd door het
commandocentrum, gevestigd in het Politiehuis, waar alle diensten worden gecoördineerd. Als onmisbare partner zijn wij dagelijks aanwezig bij het dagelijks veiligheidsoverleg, voorgezeten door de burgemeester. Dit overleg verloopt zeer constructief, waarbij zaken direct worden besproken en aangepakt. Problemen, zoals de kwestie van glas op het terrein, worden snel aangepakt met passende maatregelen. Wij zijn zeer tevreden met de professionele aanpak van de VRT-productie en de diensten van de Stad Brugge. Met optimisme kijken wij uit naar een veilige afloop van de Warmste Week. Wij zijn er alvast klaar voor,” aldus Jan De Loof.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.