Home > Brugotta Festival zoekt Brugs talent!

Brugotta Festival zoekt Brugs talent!

Geschreven op 5 december 2018 om 13:19 door Mario De Wilde

Van donderdag 24 april tot en met zondag 5 mei 2019 organiseert het Brugotta-label van Cultuurcentrum Brugge de allereerste editie van ‘Brugotta Festival’. In tal van kunstdisciplines presenteert Cultuurcentrum Brugge onder het label ‘Brugotta’ tijdens Brugotta Festival een overzicht van wat Brugs talent betekent. Brugse creatievelingen (bands, beeldende kunstenaars, woordkunstenaars, comedians …) kunnen meer informatie bemachtigen of zich inschrijven via ccbrugge.be/brugotta om deel te nemen aan de eerste editie van Brugotta Festival. Deadline van inschrijven valt op 15 januari 2019. “Brugotta Festival is het nieuwe jaarlijkse summum voor lokaal talent. Tien dagen lang bieden we creatieve Bruggelingen niet alleen podium aan, maar laten we ze ook kennismaken met elkaar en samenwerken. Kortom, het splinternieuwe Brugotta Festival zet lokaal talent waar het hoort: centraal in de stad”, zegt Mieke Hoste, schepen van Bibliotheek, Cultuurcentrum Brugge en Sociaal-Culturele Verenigingen.

MUZIEK

Voor verschillende deelprojecten binnen Brugotta Festival – waaronder het Muziekfestival WAcKo op 3 en 4 mei 2019 – zoekt Cultuurcentrum Brugge Brugse bands, muzikanten, singer-songwriters, … die de verschillende muziekpodia willen veroveren.

BEELDENDE KUNSTENAARS

Met het kunstwerk ‘Exile’ als uitgangspunt roept Cultuurcentrum Brugge alle mogelijke kunstenaars op om een antwoord te formuleren op dit muurwerk. De antwoorden die ze krijgen op ‘Exile’ stellen ze maximaal tentoon tijdens de tentoonstelling Air Biekorf 3.0.

Tijdens VONK! op 26, 27 en 28 april biedt het Brugotta-label Brugse beeldende kunstenaars ruimtes aan om hun werk tentoon te stellen. Werk je dus liever niet in opdracht, maar wil je wel je eigen werk laten zien aan het grote publiek? Dan is dat je kans! Voor de avondprogrammering tijdens VONK! zijn de medewerkers van Cultuurcentrum Brugge – Brugotta ook op zoek naar bands/muzikanten en comedians.

WOORDKUNSTENAARS

Tijdens de derde editie van het literair project ‘Bar Literair’ op het Lara Taveirneplein (Sint-Jakobsstraat 8) zet Cultuurcentrum Brugge in samenwerking met auteur Lara Taveirne woordkunstenaars opnieuw in de kijker. Dit jaar werkt de organisatie rond het literaire werk ‘ON THE ROAD’ van Jack Kerouac en roept ze poëten, schrijvers tot singer-songwriters op om in die geest het Bar Literair-podium te betreden.

www.ccbrugge.be/brugotta

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.