Home > Bruggeling Wesley Noë enige Belg op internationaal sommeliertreffen

Bruggeling Wesley Noë enige Belg op internationaal sommeliertreffen

Geschreven op 6 maart 2020 om 09:01 door Mario De Wilde

Afgelopen maandag nam Bruggeling Wesley Noë deel aan het prestigieuze en internationaal examen voor sommelier,s uitgeschreven de het ASI (The Association de la Sommellerie Internationale). Het internationaal treffen ging door in hotelschool ‘Het Klooster’  in het Nederlandse Amersfoort. Wesley: “We waren met totaal drie inschrijvingen bij onze buurlanden, Shelina Sars, enige vrouwelijke kandidiate uit Amsterdam (Nederland), Tony Lecuroux uit Liverpool (UK) en ikzelf Wesley Noë uit Brugge. Er waren wereldwijd geselecteerd uit 60 landen 100 inschrijvingen. Wij zijn die dag gestart met het blind degusteren van 2 wijnen en 5 alcoholen, nadien hebben we een korte koffiepauze gehad, dan hadden we een zware theoritische proef van 80 vragen en 1 essai. Dan hebben we kunnen genieten van een mooie lunch aangeboden door de Nederlandese Sommeliersgilde. Dan zijn we in de namiddag gestart met 3 praktische proeven, een wijn presenteren bij een gerecht en advies geven, een fles wijn decanteren en een proef foodpairing. Nu is het voor ons spannend afwachten of we geslaagd zijn. Dit weten we pas in april 2020, daar alles word verbeterd en gedelibireerd in Japan. Wat ik ook graag wil aanbrengen is dat ik wanneer ik aankwam in Amersfoort – Nederland het wel jammer vond dat er maar 1 Belgische kandidaat was, ikzelf, had er wel meer verwacht voor zo een prestigieus examen. Bij deze wil ik graag gebruik maken om voor de volgende editie onze vele talentvolle sommeliers warm te maken voor dit examen tot het bekomen van de titel geaccrediteerd sommelier, een internationale erkenning waar je vele kanten mee uitkan. Ook neem ik deel op 6 april aan de wedstrijd Trophée Ruibart waar ik graag de sommelier Dries Corneillie van restaurant De Jonkman wil opvolgen.”

Foto vlnr: Tony Lecuroux UK – Shelina Sars NE – Wesley Noë BE

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.