Home > Bruggeling Wesley Noë (42) finalist ‘Eerste Maître d’Hotel van België 2022’

Bruggeling Wesley Noë (42) finalist ‘Eerste Maître d’Hotel van België 2022’

Geschreven op 28 februari 2022 om 13:54 door Mario De Wilde

Op zondag staat de finale van De Meesterschapswedstrijd ‘Eerste Maître d’Hotel van België 2022’, op het programma. Het is een prestigieuze wedstrijd beschermd door het Ministerie voor KMO koninklijk besluit van 13/05/2009 en dat georganiseerd wordt door vzw Fetam (Federation of Tablemasters).  Acht kandidaten zullen die zondag het beste van zichzelf geven om deze titel te behalen. Deze kandidaten zijn :
• Esrã Cayir ‘Restaurant Pur Bœuf’ uit Berlare.
• Simon De Tavernier ‘Restaurant Château de Mylord’ uit Ellezellles.
• Hubert Van Strien ‘Restaurant Bozar’ uit Brussel.
• Cedric Deblander ‘ Restaurant ‘Le Saint-Hadelin’ uit Celles.
• Wesley Noë leerkracht ‘COOVI’ uit Anderlecht.
• Adrien Bodarwé ‘Restaurant l’Eau Vive’ uit Profondeville.
• Antoine Dubois leerkracht ‘ l’Institut de la Providence uit Ciney
• Alan Vanoverstraeten ‘ Restaurant Sir Kwinten’ uit Lennik

Afgestudeerd in 1998 als Maître d’Hôtel aan de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge, kreeg hij op stages de microbe van de wijn te pakken. Op stage als rangkelner, in het voorma­lig sterrenrestaurant De Snippe in Brugge, leerde hij de knepen van het vak van Norbert Vanmoortel. Na zijn studies werkte hij verder en behaalde naderhand zijn diploma als Sommelier. Als veelbelovend wijnliefhebber scoorde hij meteen hoog op de nationale en internationale wijnwedstrijden. Mede door zijn status als jonge en succesvolle sommelier kwam hij in diverse sterrenhuizen terecht. “Van wijlen Omer Easton, toenmalig topwijnmeester in het gere­nommeerde hotel-restaurant Die Swaene in Brugge, leerde ik de finesse van het vak. Ik zal hem altijd in mijn hart dragen”, stelt Wesley Noë. Nadien stond Wesley in de zaal bij driesterrenchef Geert Van Hecke in De Karmeliet, schonk de beste wijnen bij Wim Vandamme in het gelijknamige toprestaurant Maison Vandamme in Zeebrugge, stond drie jaar met succes in de zaal van de familie Pankert in Zur-Post, Sank-Vith in de Ooskantons en ontkurkte de heerlijkste wijnen onder andere ook bij Danny Horseele in diens voormalig tophuis ’t Molentje in Zeebrugge. Wesley Noë, duidelijk een echte ster tussen de sterren. Wesley Noë is geboren in Brugge en woont momenteel in Zwevezele.

Deze kandidaten gaan zich aanbieden op 14/03/2022 in restaurant ‘Paul de Pierre’ bij Paul Henri Cuvelier in Maarkedal voor het behalen van de titel ‘Eerste Maître d’Hotel van België 2022’ om 13:00u.
De finale proeven zullen bestaan uit :
• Een schriftelijk examen met een degustatie van 2 wijnen.
• Een eigen geflambeerde zaalbereiding rond twee opgelegde producten, een ‘Elstar’ appel en cognac ‘Frapin’.
• ProefKaasplank&Bier
• Zaalversnijding van drie verschillende producten.
• Opname van een bestelbon van een op voorhand afgeleverde restaurant- en wijnkaart.
• De dienst van versterkte wijn(en).
• Theeservice.

Juryleden uit professionele middens, inspecteurs van verschillende gastronomische gidsen, pers, onderwijs, HoReCafederatie’s en leden van het Ministerie onder het toeziend oog van de Ambassadeur 2022 Lily Borghs van Restaurant Michel* uit Groot Bijgaardenzullen ervoor zorgen dat alles perfect verloopt bij deze wedstrijd. Wie volgt en sluit zich aan bij de huidige ‘Eerste Maître d’Hotels van België’: 2017 Ief Vanhonnacker – 2018 Paul Henri Cuvelier – 2019 Andy De Brouwer – 2020 Maxime Verstuyft – 2021 Sam Verheecke. De officiële proclamatie wordt medegedeeld op het diner van Fetam op 21/03/2022 in de salons van ‘Domaine de la Blommerie’ in Mouscron. Inschrijven zowel voor leden als niet-leden voor dit prachtig diner kan via www.fetam.euvòòr 01/03/2022. De wedstrijd is voor het publiek toegankelijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.