Home > Bruggeling krijgt er eeuwelinge bij: Juliette Boedt wordt donderdag 100 jaar

Bruggeling krijgt er eeuwelinge bij: Juliette Boedt wordt donderdag 100 jaar

Geschreven op 9 oktober 2018 om 14:19 door Mario De Wilde

Mevrouw Juliette Boedt wordt 100 jaar op 11 oktober 2018. De viering vindt op die dag om 14.00 uur plaats in Berkenhof, Daverlostraat 170 bus 34, 8310 Brugge. In naam van het stadsbestuur en het koningshuis zal schepen Martine Matthys de geschenken overhandigen.

13 jaar geleden met de auto naar Oostenrijk
In haar jonge jaren was mevrouw Boedt een echte rebel. Ze liep school in het atheneum en reed met een moto, wat in die tijd zeer uitzonderlijk was voor een vrouw. Ze was ook meermaals zwemkampioene Damme-Brugge.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog was ze de rechterhand van Professor Sebrechts. Als vrijwilliger bij het Rode kruis hielp ze gewonden overbrengen naar het Sint-Janshopitaal. Ze huwde op latere leeftijd en verhuisde naar Brussel, waar ze een apotheek openhield. Haar leuze was en is nog steeds “pillen zijn er om te verkopen, niet om in te nemen”. Op haar 87ste toerde ze alleen met de auto in Oostenrijk rond. Op de achterbank van haar auto stond er altijd een bak bier, want “mocht ze ooit in panne vallen, had ze toch drank bij”.
Mevrouw Boedt is vrijgevig en hulpvaardig. Ze verzorgde onder meer haar tante en haar broer. Ze sloot haar carrière af als ‘madame de compagnie’ in de omgeving van Gent en Brugge. In 2010 verhuisde ze naar Berkenhof, waar ze volop geniet van de natuur, haar koekentrommel en een dagelijks porto.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.