Home > Bruggeling Eddy Govert bundelt 40-jarige zangcarrière in één album

Bruggeling Eddy Govert bundelt 40-jarige zangcarrière in één album

Geschreven op 15 maart 2024 om 10:23 door Mario De Wilde

Het is inderdaad bijna 40 jaar geleden dat Eddy Govert uit Brugge een zangcarrière opstartte. Daarvoor was hij een de slag als componist, auteur en accordeonist en maakte honderden opnames voor andere artiesten. Toen zijn zangcarrière onverwacht begon met het nummer ‘Vrije radio’ besloot hij om ook als zanger carrière te maken en ermee te gaan optreden. Tussen pakweg 1986 en 1989 scoorde hij tienmaal op rij in de toenmalige ‘Vlaamse Top-10’, met als absolute uitschieter ‘Te kort van duur’ in 1988.

Hiermee stond hij 3 weken lang op nr. 1 en daardoor werd hij erg vaak gevraagd voor optredens overal te lande. In 1991 ruilde hij zijn zangcarrière in voor een nieuwe opstart als ‘Le Grand Julot’, een accordeon-act waarmee hij tot in 2017 rondtoerde in binnen- en buitenland. Nadien bleef hij nog wel opnames maken als Eddy Govert, maar dan louter voor de fun en zonder hiermee op te treden.

Nu verscheen op Spotify een uitgebreid overzicht van de opnames die verschenen tijdens zijn 40-jarige carrière. Heel wat liedjes zullen bekend in de oren klinken, terwijl heel wat andere nummers een ware ontdekking zijn voor de luisteraar. Alle nummers zijn te beluisteren op Spotify via volgende link:

 

1 reactie

Eddy Van Mouffaert
Geschreven op 2024-03-15 11:22:46
Ongelooflijk hoe snel de tijd toch vliegt. Dit is een erg mooie compilatie en een bondig overzicht van alle liedjes die de revue passeerden in al die jaren !

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.