Home > Bruggeling Dirk Van Den Bossche na overname Hotel Pergola: 3 hotels, 4 horecazaken en boordevol nieuwe plannen

Bruggeling Dirk Van Den Bossche na overname Hotel Pergola: 3 hotels, 4 horecazaken en boordevol nieuwe plannen

Geschreven op 10 augustus 2022 om 09:16 door Mario De Wilde

De bekende horecaondernemer Dirk Van Den Bossche uit Sijsele zit nog boordevol uitdagingen. Enkele maanden geleden nam hij het bekende hotel-restaurant Pergola van die andere Brugse horecafamilie Hessels over en daarmee staat de teller op drie hotels en vier horecazaken. Hij is de man die het foltermuseum De Oude Steen in de Wollestraat opende, in datzelfde pand House of Waffles opende (intussen ook al een populair broertje in Antwerpen er aan toevoegde), en de escape room House of Legends, vlak naast de de winkel House of Seasons er aan toevoegde en intussen drie bekende hotels in hartje Brugge aan zijn portefeuille toevoegde: Hotel Die Swaene aan de Steenhouwersdijk, hotel The Black Swan aan de Ridderstraat en sinds kort dus ook Hotel Pergola aan de Meestraat langs de Brugse reitjes. Dirk Van Den Bossche: “Hotel Die Swaene en  Hotel Pergola zijn steeds nauw verwant aan elkaar geweest en de kamers kijken in feite op elkaar uit, enkel gescheiden door het water van de reitjes. Een topligging dus. Hotel Pergola bestaat uit acht fantastische suites, een pracht van een orangerie, een eigen parking in de tuin (een unicum voor Brugge), een toffe bar en één van de mooiste terrassen van Brugge. Intussen hebben we in het hotel al flink wat renovatiewerken gestoken: er bevindt zich nu overal airco en een nieuwe vloerbekleding, we hebben ook voor ene lift gezorgd en het is de bedoeling dat er nog dit jaar ook een nieuw restaurant met hoogstaande Belgische klassiekers in komt. Akkoord, in Brugge hebben we veel bekende restaurants maar niet iedereen wil buiten z’n hotel gaan tafelen. Bovendien zijn er, noch in Die Swaene, noch in The Black Swan restaurants, dus de gasten van die hotels, intussen goed voor bijna 50 kamers, kunnen dan in het restaurant in Pergola gaan eten, op loopafstand drie minuten wandelen. Ik wil van het terras van Pergola opnieuw die grandeur van weleer terugbezorgen. Heerlijk tafelen met de spreekwoordelijke voeten in het water terwijl de bekende bootjes langs varen.”

Plannen en nieuwe uitdagingen in overvloed dus voor Dirk Van Den Bossche die Brugge een heerlijke stad vindt om als ondernemer te werken: “Het stadsbestuur doet het goed en houdt het imago van Brugge ook intact. De politie doet z’n werk goed, er is relatief weinig vandalisme en overlast en schandalen of natrappen vindt men hier niet. Ik vind wel dat men van het toerisme in Brugge geen elitair kransje mag maken. Reizen is er voor iedereen en dus niet alleen voor de beau monde. Gelukkig maar. Vlak voor het corona waren er voorzichtige plannen bij het stadsbestuur om, in navolging tot bijv. Venetië, de grote horde toeristen te bannen uit het centrum van Brugge. We hebben tijdens het corona genoegzaam gezien hoe hard we dat toerisme moesten koesteren. Ik heb het boek ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja Leonard Pfeijffer gelezen die het heeft over de teloorgang van Europa als het oude continent, waar zoveel verleden is dat er voor toekomst geen plek meer is. We mogen onze eigen identiteit niet verliezen. Het is een van de vele uitdagingen die ik wil aangaan met in het achterhoofd om steeds iets positiefs toe te voegen aan deze mooie stad.”

Foto: Dirk Van Den Bossche met op de achtergrond Hotel Pergola dat enkele maanden geleden aan imperium werd toegevoegd. Vlakbij bevinden zich ook Hotel Die Swaene en Hotel The Black Swan.

 

1 reactie

Rutten Bruggen
Geschreven op 2022-08-11 10:40:59
Zeer vriendelijke persoon komen er al jaren op verlof , de hotels top en bediening uitstekend supper supper vriendelijk en lief allemaal .groetjes uit Limburg

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.