Home > Brugge wil (veel) meer groen aan gevels in centrumstraten

Brugge wil (veel) meer groen aan gevels in centrumstraten

Geschreven op 15 mei 2019 om 08:47 door Mario De Wilde

Meer groen op straat! Het Brugse stadsbestuur wil meer klimplanten in het straatbeeld zien verschijnen en ging gisteren meteen tot actie over. De Langestraat en Hoogstraat zijn alvast als eerste aan de beurt waar in samenspraak met de bewoners en handelaars een proefproject werd opgestart. De bevoegde schepenen denken daarbij niet alleen aan bomen, bloemen- en grasperken, maar ook aan groene gevels. Wie intekent, kan een uitsparing voor een klimplant verkrijgen in het voetpad. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem vindt groene gevels niets dan voordelen. Groen kan bijdragen tot verkoeling in warme zomers en staat in de winter garant voor extra isolatie van gebouwen. Door stukken verharde ruimte op te breken en groen aan te leggen waar water kan infiltreren, kan bij hevige regenbuien de wateroverlast beperken. Het stadsbestuur wil zelf ook het goede voorbeeld geven en zal de stadsgebouwen die daar voor in aanmerking komen van een groene outfit voorzien.

2 reacties

Els Devits
Geschreven op 2020-02-07 11:55:26
Beste, Wij zouden graag met de school een project 'bomen planten' aanpakken. Het zit nog in kinderschoenen. Wij reageren op dit artikel omdat we dit idee volledig volgen. Is er samenwerking mogelijk? Of kan u contactgegevens doorgeven zodat wij bomen binnen de school en op termijn in de buurt kunnen aanplanten? Mvg, Els Devits en Tanya Ross tanyaross.photography@gmail.com
DEWALSCH
Geschreven op 2019-05-15 10:49:27
Ik had sedert jaren een officiëel aangevraagd en goedgekeurd "tegeltuintje" aan de straatkant. Wegdek werd opengelegd aan mijn gevel omwille van een aansluiting bij gebuur. De werken duuuuurden ..... en werden in fases uitgevoerd door verschillende aannemers. Resultaat : tegeltuintje verdwenen en wegdek slecht heraangelegd. Om er moedeloos van te worden ! (Mooie voorstellen van het beleid moeten niet alleen de krant halen maar ook uitgevoerd worden.. en blijvend)

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.