Home > Brugge verplicht vanaf vandaag mondmaskerplicht rond station en Jan Breydel

Brugge verplicht vanaf vandaag mondmaskerplicht rond station en Jan Breydel

Geschreven op 25 september 2020 om 17:26 door Mario De Wilde

Sinds zaterdag 25 juli geldt een mondmaskerplicht in de toeristische zone in de binnenstad. Het aantal besmettingen neemt ook in Brugge sinds half september razend snel toe. Daarom besliste de burgemeester om de mondmaskerplicht voor iedereen die ouder is dan twaalf jaar vanaf vandaag vrijdag 25 september 2020 uit te breiden naar een aantal extra locaties. “We geven gevolg aan de oproep van de Nationale Veiligheidsraad van woensdag laatstleden om als lokaal bestuur op drukke plaatsen, waar de anderhalvemetermaatregel niet kan worden gevolgd, deze mondmaskerplicht op te leggen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

“Enerzijds gaat het om de stationsomgeving. Sinds de start van het nieuwe academiejaar is het daar beduidend drukker geworden. Anderzijds gaat het om de omgeving van Jan Breydel. Op deze locatie geldt de verplichting enkel vanaf twee uur vóór de wedstrijden tot een uur na de wedstrijden die gespeeld worden in 1A (Jupiler Pro League) of in Europees verband. De mondmaskerplicht wordt in het stadion zelf al goed opgevolgd, maar in de omgeving ervan was het een grijze zone. Door de mondmaskerplicht ook daar in te voeren, maar te beperken in tijd, kiezen we voor een proportionele maatregel, zoals ook gevraagd door de Nationale Veiligheidsraad. Deze maatregel gaat onmiddellijk in. De voetbalclubs zullen dit ook aan hun supporters meedelen.”

Het gaat concreet om de Olympiasite, het Jan Breydelstadion en zijn omgeving: Olympialaan (volledig), Kerkhofstraat (volledig), Gistelsesteenweg (vanaf het kruispunt Olympialaan (inclusief) tot aan het kruispunt Koning Leopold III laan (inclusief)), Koning Leopold III laan (vanaf het kruispunt Gistelsesteenweg (inclusief) tot aan het kruispunt Diksmuide Heerweg (exclusief), inclusief toegang en parking sportinfrastructuur de Watertoren), site en doorgangen Olympos (Verkinderen) en alle paden en wegen intern op de Olympiasite.

Aan het station geldt de mondmaskerplicht zowel aan de kant centrum (het Stationsplein (inclusief kiss&ride en bus en taxi zones – exclusief voet- fietspad van de Buiten Begijnenvest)) en aan de kant Sint-Michiels (alle trappen, paden en toegangen tot het stationsgebouw of de ondergrondse parkings).

“Met de uitbreiding van de verplichting hopen we zo de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. We roepen iedereen op om zijn verantwoordelijkheid te nemen en de coronamaatregelen strikt op te volgen”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.