Home > Brugge staat twee dagen in het teken van de strip

Brugge staat twee dagen in het teken van de strip

Geschreven op 23 maart 2019 om 09:27 door Mario De Wilde

Dit weekend gaat een eerste editie van een nieuw Brugs Stripfestival door met signeersessies en twee expo’s over Brugge in de strip en bier in de strip. Een bierdegustatie staat ook op het programma. Alle praktische details over het programma end e signerende auteurs kan je vinden op hun Facebookpagina.

Mario Boon komt signeren

Mario Boon gaat er ook signeren. Zijn nieuwste album Dirk, dat lezers bewust wuil maken van het belang van controle tegen darmkanker, is al niet meer na te bestellen bij de uitgeverij. De Striep zal (onder voorbehoud) een dertigtal exemplaren ter beschikking hebben voor het Brugs Stripfestival die Mario ter plaatse kan signeren. Het is trouwens intussen zo’n 20 jaar geleden dat Mario Boon zijn eerste stripalbum publiceerde over Guido Gezelle, uitgegeven door De Striep. Van dat album zullen er een twintigtal exemplaren beschikbaar zijn, inclusief het originele beeldje!… Afspraak in Basisschool Mozaïek, Pastorieweg 6 8310 Sint-Kruis (Brugge).

Marc Verhaegen

De organisatie Tsjernobylkinderen vzw en de werkgroep BelBel.eu hebben de handen in elkaar geslagen. In samenwerking met striptekenaar Marc Verhaegen wordt er een stripverhaal gemaakt over Tsjernobyl. Het is de bedoeling onze samenleving bewust te maken van de risico’s en de gevolgen van een nucleaire ramp. Een stripverhaal is een ideaal forum voor jong en oud om een maatschappelijk thema onder de aandacht te brengen. De personages Senne en Sanne en de Wit-Russische kinderen Olja en Sergei zullen ons daar bij helpen. De opbrengst van dit stripverhaal gaat integraal naar het welzijn van de Tsjernobylkinderen in Wit-Rusland. Het is een ideale gelegenheid om uw steun aan deze kinderen te betuigen.

Verder op het programma:

– Bierdegustatie ‘ Bier en strips’

– Teken-Film voor jong en oud op groot scherm

– Tekenaars

– Springkasteel

– Meer dan 100m stripverkoop

– Expo

– …

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.