Home > Brugge organiseert gratis controles voor fietsen personeel

Brugge organiseert gratis controles voor fietsen personeel

Geschreven op 19 april 2024 om 07:22 door Mario De Wilde

Fietsen is goed voor het klimaat en heeft tal van gezondheidsvoordelen. Het stadsbestuur van Brugge wil dus zoveel mogelijk medewerkers op de fiets krijgen. Omdat veiligheid daarbij prioritair is, organiseert het stadsbestuur vijf momenten waarop de medewerkers hun fiets gratis kunnen laten nazien. Brugge organiseert samen met Groep Intro opnieuw vijf momenten waarbij de medewerkers de eigen fiets kunnen laten nazien. Er is ook telkens een kort basisonderhoud voorzien zoals het pompen van de banden, het smeren van de ketting of het afstellen van de remmen en de versnellingen.

“Na het succes van de eerste editie vorig jaar, herhalen we deze actie ook in 2024. We trekken het aantal fietsen dat gecontroleerd kan worden ook op van 60 naar 90. Ook nieuw is de aanwezigheid van een gemeenschapswacht, die tips zal geven over diefstalpreventie”, zegt schepen van Personeel en Organisatie Pieter Marechal. Elk type fiets is welkom: van een gewone fiets of bakfiets tot een elektrische fiets. Aan de hand van een fietskeurkaart ziet de medewerker na afloop waarvoor hij of zij best nog eens langsgaat bij de fietsenmaker.

Schepen van Personeel Pieter Marechal: “Nu het lente is, hopen we dat meer medewerkers de fiets weer van stal zullen halen. Fietsen is namelijk goed voor lichaam en geest. We hechten veel belang aan gezond en gelukkig personeel en willen hen dan ook helpen om de meest fitte versie van zichzelf te zijn. Dankzij deze fietscontroles kunnen we onze medewerkers veilig de baan opsturen.”

De controlemomenten vonden en vinden plaats op:
• Dinsdag 16 april, Walwein
• Donderdag 18 april, Burg 11
• Dinsdag 23 april, Oostmeers 17
• Donderdag 25 april, Fietspunt
• Dinsdag 30 april, Sint-Pieterskerklaan

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.