Home > Brugge ontving afgelopen jaar 3,4 miljoen binnenlandse dagtoeristen

Brugge ontving afgelopen jaar 3,4 miljoen binnenlandse dagtoeristen

Geschreven op 24 november 2022 om 08:28 door Mario De Wilde

Het dagtoerisme blijft een belangrijke pijler van onze toeristische sector. Jaarlijks maken 81 miljoen Belgen een daguitstap naar Vlaanderen en Brussel. Met een omzet van 2,7 miljard euro zorgen de daguitstappen voor een sterke economische impuls aan het toerisme in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast zijn er 55 miljoen omgevingsrecreanten die een trip doen naar nabijgelegen gemeenten en steden. De omgevingsrecreatie is goed voor een omzet van 1 miljard euro.

Dit zijn enkele resultaten in een nieuw onderzoek over dagtrips door Belgen naar Vlaanderen en Brussel van het provinciebedrijf Westtoer in opdracht van Toerisme Vlaanderen, de vijf Vlaamse provincies, de vzw Kunststeden Vlaanderen en Visit Brussels. Gedurende een volledig jaar (juni 2021 – juni 2022) werden tweewekelijks 3000 Belgen bevraagd over hun dagtrips naar Vlaanderen en Brussel.

Enkele West-Vlaamse regio’s (en vooral badsteden) deden het prima. Maar liefst 3,4 miljoen Belgen kozen afgelopen jaar (tussen juni 2021 en juni 2022) voor een reisje, ommetje of uitstap naar Brugge. Hoog op de agenda: wandelen, shoppen en een restaurantje meepikken. Eén op de vijf Belgische bezoekers komt uit Wallonië of Brussel.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.