Home > Brugge ontvangt kwart miljoen euro financiële steun van Vlaanderen voor Brugse jeugdinfrastructuur

Brugge ontvangt kwart miljoen euro financiële steun van Vlaanderen voor Brugse jeugdinfrastructuur

Geschreven op 19 oktober 2022 om 08:59 door Mario De Wilde

Het stadsbestuur van Brugge is bijzonder verheugd met financiële steun van Vlaanderen voor Brugse jeugdinfrastructuur Burgemeester Dirk De fauw en schepen van Jeugd Mathijs Goderis reageren in ieder geval verheugd op het nieuws dat Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle financiële steun (250.000 euro) toekent aan de renovatie en reorganisatie van het project Josie in Brugge (VZW Het Entrepot).

Het doel van deze projectoproep is, in het kader van de relanceplan van de Vlaamse Regering, om lokale jeugdorganisaties te moderniseren of van extra jeugdvriendelijke ruimte te voorzien. Het gaat om investeringen in goede basisinfrastructuur, in veilige en toegankelijke infrastructuur en in jeugdvriendelijke buurten en speelgebieden.

“Met de stedelijke Jeugddienst, Jeugdhuis De Comma en vzw Het Entrepot organiseerden we een grootschalige bevraging bij meer dan 1.000 Brugse jongeren,” zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis. “Die input resulteerde in een subsidiedossier dat zeer positief beoordeeld werd: we kregen een score van 93/100 en de maximale subsidie werd toegekend. Stad Brugge had zich eerder al geëngageerd voor een bedrag van 100.000 euro. Daar komt nu nog eens 250.000 euro bij van Vlaanderen. Dat is een serieuze duw in de rug. Elke euro daarvan investeren we in de Brugse jeugd.”

Burgemeester Dirk De fauw: “Het stemt mij bijzonder tevreden dat we voor Brugge op de maximumsubsidie van 250.000 euro mogen rekenen. Dat bedrag zal gebruikt worden voor de renovatie en reorganisatie van het project Josie.”

Josie staat voor JOngeren SIte Entrepot en is een project dat drie bewoners huisvest: jeugddienst Brugge, Jeugdhuis Comma en Het Entrepot. De ingrepen zorgen ervoor dat er veel meer oppervlakte nuttig en beter gebruikt kan worden zonder meer ruimte bij te bouwen. Zo wordt het sanitair bereikbaarder, uitgebreid, veiliger, beter verlicht, toegankelijk van buiten door te verhuizen naar beneden. Daardoor komt er boven ruimte vrij voor het jeugdhuis en voor een ontmoetingsruimte. De ontdubbeling van het jeugdhuis is een eenvoudige ingreep die veel verbetering toont in een echte ’thuis’ voor het jeugdhuis, een extra inkom en een centrale ontmoetingsruimte. De ingrepen zorgen voor een meer open gebouw.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.